2008-03-09

Klänning i molntyg

Symaskinen har fått vila ett tag, men i fredagskväll så fick jag plötsligt för mig att klippa ut en klänning ur molntyget. Igår sydde jag klart den och här är den. Jag blev helt kär i den, tycker den blev så himla fin!

Tyget är från Nordik. Mönstret är Burda nr 9675 (samma som till manchesterklänningen). A-linjeformad och något längre fram. Den här gången försökte jag "hålla in" lite, så den inte skulle bli så bred mellan axlarna, men den blev lite för bred ändå. Klänningen är tänkt till sommaren, så risken är ju att den blir lite säckig och kanske glider ner över axeln när man inte har en tröja under, men men... Då kanske den passar till nästa sommar också.

Först var jag helt inne på att kanta med vit snedslå, men det hade jag ingen kvar, så då provade jag med brun istället och det vart ju så himla snyggt till det orange! Jag är mycket, mycket nöjd med det valet. Sprund bak med en liten brun knapp (som jag inte hade satt dit när kortet togs). Hittade ingen bra plats för namnlappen, men efter att ha provat lite olika ställen bestämde jag mig till sist för nedre högra hörnet, där jag tyckte att den passade.

12 kommentarer:

kilje sa...

Kors vad snygg! Vad är nordic för nåt? Kan man beställa på nätet därifrån. Supersnyggt tyg!!!

Krumitott sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Krumitott sa...

Nordik är en inredningsbutik i Norrköping (finns även i Linköping och öppnar snart i Västerås). Vet inte om man kan beställa över nätet från dom, men kolla hemsidan: www.nordik.se eller på www.fargform.com. Molntyget finns lite överallt annars. Och det ÄR fantastiskt snyggt!

Emma Clara sa...

vilken underbar!!! Älskar moln tyget...har sett att det kommit i brunt nu oxå.....!!

Anonym sa...

Jättefin - trodde det var ett gammalt tyg du hittat. Måste gemnast kika på deras hemsida :)

Jes sa...

Vilken underbar klänning, älskar moln mönstret, har ett i klar grönt.

mustafa sa...

jättefin klänning!

Babushkadockan sa...

Viken fin blogg du har! Jag länkar tillbaka till din blogg!

Strömming sa...

Jättefina kläder!

Anonym sa...

Mycket fina och färggranna kläder.Var kan man få tag i mönster?

Krumitott sa...

Tack för alla kommentarer! Anonym: jag har köpt mina mönster i vanliga tygaffärer. Ibland kan man hitta bra mönster på Tradera också.

Krumitott sa...

Oj, jag glömde en sak; naturligtvis kan man köpa "syböcker" med mönster i i vanliga affärer, tygaffärer eller låna på bibliotek. På Tradera säljs också böcker, det är alltid värt att kolla! Loppisar och antikvariat är ett tips om man vill åt äldre mönster.