2008-07-28

Ugglepyjamas

Först ut i uggletyget blev en pyjamas. Valet föll på de röda ugglorna med röda muddar och resultatet blev riktigt bra tycker jag. Tröjan är i raglanmodell och mönstret är från "sy kläder av mjuka tyger" (en guldgruva!). Hals- & ärmmuddar i röd interlock från Jofotex. Uggletyget är också från Jofotex, men det vet väl alla vid det här laget! :) Den här pyjamasen har jag lagt hela min själ i, inget slarvande och noga med detaljerna. Jag använde stretchnål i maskinen, vilket jag inte alltid gör när jag syr i trikåer. Fr.o.m nu kommer jag alltid göra det! När jag sydde fast muddarna använde jag röd övertråd och vit undertråd, vilket gjorde att jag slapp vita stygn i det röda. Halsmudden är jag nog mest nöjd med, för äntligen har jag fattat hur det ska se ut, att man ska sy ihop mudden först och sen vika den och sy fast, så sömmen hamnar på insidan. Jag har alltid bara sytt fast mudden och då fått sömmen utåt. Det kanske inte är fel, men det här blev ju så mycket snyggare och ser proffsigare ut. När tröjan var klar drabbades jag av en jobbig insikt som gav omedelbar ångest; utan att tänka mig för ett endaste dugg har jag klippt ut tröjan i strl två år. Gumman fyller tre snart. Skit! Tanken var att jag skulle rita av mönstret i en större storlek, men den tanken fladdrade i väg och jag använde det gamla mönstret istället. Så himla klantigt! Väldigt nervös fick jag gumman att prova - och den passade! Vilken tur!
Pyjamasbyxorna är sydda från ett gammalt mönster, Kwik sew 2628. Storleken är 4 år, men då är de tänkta som tights, så på gumman blev de lagom som lite tajtare byxor. Mjuk resår i midjan och muddar i fotsluten. Som sagt är jag väldigt nöjd med resultatet, jag har lärt mig mycket och allt bara flöt på utan problem. Ett nöje - precis som det ska vara!
Tröjan är inte liten, det är bara gumman som blåser ut magen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hon är superfin i sin pyjamas med uppblåsbar mage och allt:)Har kollar runt, jo det fanns ju en del elefanter att glo på... Här hemma ligger ett par blåelefantsparkisar, original tight 70-tal. Behöver jag säga att paddan aldrig kom i dem...

Anonym sa...

Jaha, så här skulle man göra, hrm.

Krumitott sa...

Grattis och välkommen in i bloggosfären...!