2009-09-16

Perfect box pouch!

Hittade en rolig och välgjord Tut på en liten necessär, någonstans i cyberrymden. Tyvärr kan jag inte länka, för jag minns inte var jag hittade den. Eftersom Wikit fyllde år i dagarna fick hon just en sådan necessär i present. Man syr ju alltid väldigt mycket till sina barn och andra, men kanske inte så mycket till sig själv, så då är det ju kul att få något eget. Tut:en var väldigt lätt att följa och det svåra var egentligen bara att välja tyger. I mina "stuv"kassar hittade jag denimtyget, den prickiga vaxduken var redan urklippt och klar och röd dragkedja låg också bara och väntade på att användas, så så fick det bli. Denimen stärkte jag med vlieseline på baksidan för att den skulle hålla formen, vilket kanske inte var helt nödvändigt med tanke på att både vaxduk och denim är rejäla tyger. I Tut:en använde de tunnare bomullstyger och då måste man stärka, annars rasar den ihop. Jag valde denim till utsidan och gjorde en stickning med röd extra stark tråd, väldigt matchad till röda dragkedjan : )! Och inuti blev det då vaxduk, så kan man torka ur necessären om det behövs. Sen tyckte jag att det behövdes lite detaljer på utsidan och jag vet att Wikit gillar babuschkor, så en sådan strök jag dit och sydde fast på insidan MEN sen vet jag inte vad som hände, för då fick jag för mig att jag skulle göra en stickning i form av ett T på andra sidan av boxen, vilket jag just då tyckte var ok, men vänta nu...var inte det väldigt mycket 80-tal? Och töntigt? Fult? Gör man sånt när personen i fråga närmar sig medelåldern? Jag känner mig ytterst tveksam!! Men det fick vara kvar och fylld med Wikits favoritgodis överlämnades presenten med stränga order om att hon skulle sprätta bort T:et om hon tyckte att det var töntigt och fult. Men jag tror att det sitter kvar än. Godiset är i alla fall slut... : )

EDIT: Genom saltaste bönan hittade jag till slut tut:en, länk finns HÄR!

9 kommentarer:

Annabell sa...

ååå, så söt!

Emma sa...

Ja tyckte de blev charmigt!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

TACK igen! Världens snyggaste necessär! godiset tror jag smakade underbart... smaklökarna hann inte riktigt med när jag glufsade i mig...!!!

Anonym sa...

Jättefint! Gillar dina grejor, hunden är jättesöt.

Emmas dagar sa...

Du har fått en utmärkelse av mig, min vän!

Emmas dagar sa...

STORT GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG!!!

Krumitott sa...

Tack, tack!

Hawk and Weasel sa...

Hej! Jag undrar om du har några bra tips på var man får tag på ctc-vaxduk? Din prickiga är assnygg. Jag tänkte klä om en barnvagn och vill inte använda PVC.

Jättefina saker och väldigt gullig fågel på vänstra sidan om bloggen!