2010-05-22

Retro snurr-kjol!

Man blir så glad när ett såhär fint tyg kommer ens väg, att man knappt vill klippa i det! Tyget är en stretchfrottè från 70-talet nångång, som jag fick i julas. Snacka om att jag blev överlycklig, det är tyvärr rätt sällan jag ramlar över äkta retrosar!
I veckan kände jag i alla fall att det var dags för tyget att bli något och för att kunna åtminstone två plagg av biten, så föll valet på att göra en kjol till gumman. En riktigt ordentlig snurr-kjol!
När jag var runt och inspirerades av bloggar så hamnade jag hos Gekko och se där, där fanns en bra tut på en snurr-kjol. Den kan jag rekommendera, lätt att förstå och följa och inte alls krånglig, även om jag läste ett par gånger för att vara säker på att det skulle bli rätt.
Ingen blev gladare än gumman heller när hon fick prova kjolen imorse, hon älskar blommor. Och kjolar. Och såhär bra gick det att snurra i den:

5 kommentarer:

JuMel sa...

Vilken söt kjol och vilket härligt tyg! Förstår att du är nöjd som lagt vantarna på ett sånt tyg:)

Jonglören sa...

Jättefint tyg och jättefint snurr. Man kan riktigt ana snurret på bilderna du visar. Jag älskar blommigt jag med. Kika gärna in och anslut dig till min giveaway.

Snokis sa...

Snygg kombination.

Fangoria sa...

Jättesnygg, vilken härlig snurrkjol!!

Anonym sa...

Hej!

Jag har en tävling hos mig nu där man kan vinna ett par jeans från Lucky Ellen. Var gärna med!

Ha en fortsatt härlig söndag.
http://gratistokig.blogg.se