2012-02-12

Randigt

Igår var Gumman på kalas hos en kompis som fyllde 5 år. Tidigare i veckan försökte jag spåna, ihop med Gumman, på något jag skulle kunna sy som vi kunde ge bort i present. Gumman tittade bara trött på mig och sa -"Men mamma, du sydde ju något förra året, det räcker väl!". Vad jag än försökte med; en kjol, en klänning, tröja, mössa, så bara suckade hon och tyckte att jag var skittråkig och när jag började prata tyger så slutade hon lyssna helt. Hemsytt var liksom INTE intressant!
Fast jag brydde mig såklart inte om min neggo-unge utan körde vidare på egen hand. Jag fastnade för att göra en ganska enkel baströja i randigt cerise/rött tyg. Kanske inte världens roligaste, men väldigt användbar. Tyget, som är från f.d. Tygvaruhuset, är jättemjukt och skönt och ganska tjockt.
Tyvärr hade jag lagt av mig på hur man egentligen klipper och syr randigt, så det blev en del fel, trots att jag mätte noga innan. Jag var snabb med att klippa rent i nederkant på tröjan och när jag gjorde det upptäckte jag att ränderna inte stämde. Ena ärmen och sidan fick sprättas och göras om, vilket resulterade i att jag förlorade ett par, tre centimeter på längden och allt hamnade nästan i soporna (eller inte riktigt, jag övervägde att sy en mössa av tyget istället). Men eftersom jag lagt till en del vid tillklippningen så blev den nog lagom ändå (har inte sett den på än). Halsen tänkte jag kanta med rött, men den jag hade passade inte till, så jag tog av det randiga istället. Hoppas att halsringningen inte töjer ut sig för mycket bara, det randiga är inte så stretchigt som det skulle behöva vara. Rätt nöjd är jag dock till slut, även om det blev lite för mycket jobb för en "vanlig" tröja.

Och Gumman fick välja en till present i leksaksaffären. Alla nöjda! :)