2012-02-14

Retrovantar

Än är det inte försent att tillverka vinterplagg! Till skillnad mot många andra stretar jag emot och vill inte ha vår redan, utan snö och minusgrader. I år har jag nämligen återupptäckt två vintersporter jag inte utövat på sisådär en 20 år; skridskoåkning och längdskidor. Och det är skitkul! Och jag vill hinna åka många gånger till innan snön och isen försvinner. Men nu var det vantarna jag skulle blogga om ja...
För ett tag sen sydde jag ett par bebisvantar i det här tyget som jag la ut på fb. Bland kommentarerna hittade jag en kompis som blev väldigt sugen på ett par till sig själv. Dock blev det ingen beställning gjord, men jag gick länge och tänkte på hur snygga dom vantarna skulle kunna bli. Förra veckan kom jag äntligen till skott och klippte ut och färdigställde dom under några timmar. En eller två dagar senare la jag ut även dom på fb med en fråga om kompisen fortfarande kunde vara intresserad och det var hon absolut! Kul!
Själv blev jag så kär i vantarna, men tänker att jag faktiskt kan göra ett par till mig själv också, om jag får lust.
Yttertyget är ett favorittyg, ett påslakan från second hand som har förvandlats till alla möjliga alster. Vantarna är fodrade med gul fleece och har gul mudd (en lite lösare "jackmudd") och är väldigt sköna. De är sydda efter SoS mönster, jag har dock struntat i att lägga till tyg för att kunna vika kanten, istället har jag mudd.

C, jag hoppas du blir nöjd, annars är det bara att skicka tillbaks dom igen! ;)

5 kommentarer:

Retroknappen sa...

De här var ju sjukt snygga!!!

Retro Elephant sa...

Skitsnygga!

//Lina

Emilia sa...

Så fina! Får gärna vara vinter över sportlovet iaf ;)

Två Små Gryn sa...

Både snygga och säkert varma!

dorabella sa...

Nu hittade jag din blogg! Vad fina vantar!!!