2012-08-04

En ganska fantastisk skapelse!

Vadå? kanske ni tänker, det är ju en helt vanlig klänning. Jo, visst är det så. Det fantastiska är inte klänningen i sig, utan att jag, för första gången på väldigt lång tid, haft lust att sy. Eller, sy klart kanske jag skulle säga. För den har legat färdig i ett par månader, så när som på kantning och fållning. Sent igår fick jag plötsligt lust att sy klart den och fick hålla på ett tag innan jag var nöjd. Kunskaperna finns ju kvar, men jag har ju inte rört maskinerna på så länge att det tog ett tag att komma tillbaka till "sy-tänket". Efter en tung vår/sommar har jag nu äntligen lyckats skapa något igen och DET är helt fantastiskt!
Gumman fick på sig klänningen direkt i morse och verkar gilla den. Själv gillar jag tyget väldigt mycket, just den här gula tonen är perfekt. En annan sak jag gillar är ärmlängden, en aning längre än kortärmat blev himla fint.
Tyget kommer från Jofotex, men nu för tiden säljs väl i princip samma tyger i varenda tygaffär. Mönstret är en förlängd t-shirt från Burda. Jag kantade med samma tyg. Enhetligt och enkelt.
Tyvärr var overlocken inte riktigt med i matchen, tror att den ev. behöver träs om eller om någon läsare har något tips? Trådarna på baksidan drar liksom ihop sig och det blir inte bra hur jag än skruvar. I morse började jag sy ett draperi (i stelt tyg) och sömmen blev inte riktigt bra då heller. På framsidan ser det jättebra ut.

7 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Hejja på!
Jättefin klännning :-)
Kram!

Annabell sa...

Vad fin!
Inte var du på hantverksmässan i år, men det var jag, saknade dig! Jag saknade de lite mer roliga sakerna, det säljs mycket skräp och det är mycket äldre personer som är där och de är snåla, tyvärr! Må så gott!

Singh sa...

Heja, om skaparlusten är på G, efter en tuff period så går det åt rätt håll, härligt!

Emilia sa...

Vilken söt klännning - och vad härligt att du känner för att sy igen!

Lis sa...

Fantastico! Fin klänning, ursöt unge!

Soffan sa...

Ja har varit å köpt samma tyg nu, Stella ska HA en likadan.... Ses imorn! kramar

Unknown sa...

retail outlet retail n Under One Roof, where 100% of the profit from every item dior outlet sold goes to support some 50 AIDS service organizations, " once to the recipient, once to the [agency] and its clients." * This season the greatest hit at Under One Roof is swiss replica watches its medley of hand-decorated glass tree ornaments from Poland, which includes a painstakingly detailed replica of the Titanic, a San Francisco San Francisco (s fr city (1990 pop. five-piece train set, and a Glinda the chanel replica Good Witch/ruby slippers/Wicked Witch of the West trio from The Wizard of Oz Wizard of Oz