2012-08-19

Renoverad prylhylla

Mitt i sommaren fick jag ett roligt uppdrag: att tapetsera min kusin S loppisfyndade (tror jag det var) lilla prylhylla. Det blev ett trevligt samarbete! S hade tidigare spraymålat hyllan gul, så det var bara att köra igång med att leta tapeter/papper. Men det skulle inte bli så lätt visade det sig. Vi var båda på Panduro en varsin gång, men de verkar helt ha slutat med roliga, lite retromönstrade papper, som var lite det vi var ute efter. Tapetprover har det också blivit svårt att få tag på, vill man bara ha prover får man betala en del och andra skickar bara prover om man sedan återkommer för att köpa en hel rulle. Sen ska man hitta snygga tapeter som funkar bra ihop i hyllan också, gärna fyra-fem olika.
Men då kom jag på att jag faktiskt köpte flera jättefina papper när jag var i London, som skulle passa perfekt. Och så blev det.
Hyllan är ett hemmabygge, vilket betyder att det inte var riktigt rakt på alla ställen och svårt att klippa pappersbitarna helt perfekt. Men det var helt lugnt, sa S. Själv har jag ju väldigt svårt att låta saker bli lite operfekta, men i det här fallet fick jag ge mig, det gick helt enkelt inte att hålla på och dutta med millimetrar hit och millimetrar dit. Dessutom var ju inte hyllan min så...
Prylhyllan före
Vi använde tapetklister, vilket blev väldigt bra. Papprena var ganska tunna, så först testade vi att klistra en liten bit för att se om det skulle funka eller om pappret skulle gå sönder, men det höll. Vi tog en pincett till hjälp för att få ner papprena i luckorna och för att peta ner hörnen, sen gick det bra att släta ut dom lite försiktigt med fingrarna. Lite pilligt, men väldigt kul för resultatet blir så himla fint!
...Och efter
Papprena är från Rice och som sagt inköpta i London för något pund styck. Men kanske kan man hitta papper i Ricebutiker i Sverige med, det har jag inte kollat upp. Som tack för hjälpen fick jag två fina tyger, som tyvärr inte hamnade på bild. Och hyllan hänger nu i S dotters fina rum. Själv har jag börjat fundera på att snickra en stor prylhylla att ha i köket. Vi får väl se om det blir verklighet av det!4 kommentarer:

Emilia sa...

Vad snygg hyllan blev!

Fangoria sa...

Snyggt! Älskar denna sorts pyssel!

Soffan sa...

Underbar skapelse : )

Unknown sa...

reaches and departs cartier replica from Oz in circus balloon. [Children Lit.: The Wonderful rolex day date watches Wizard of Oz]