2009-06-09

Första vuxenplagget klart!

Och det blev en klänning till min lillasyster.

Är helt kär i den här modellen på klänning; snygg, men ändå enkel. För att pimpa upp det hela sydde jag fast en relativt stor ficka fram och i halsen blev det ett dekorativt och "70-tals-snett" sprund med en knapp som är vit med svarta prickar. Klänningen är kantad med turkos snedslå, vilken var helt omöjlig att fånga på bild, den blev allt annat än turkos, men bilden tagen i köket stämmer bäst med verkligheten (översta bilden).
Hela projektet utfördes i hemlighet, så för att få henne att prova klänningen drog jag en vit lögn om att det var en beställning till en tjej som inte bodde här och kunde då syrran prova klänningen så jag fick se hur den såg ut på?! Och det kunde hon ju såklart. Dessutom fick jag ett ärligt omdöme om den, beträffande färgval och modell. Hon tyckte den var dösnygg och ville ha den själv och då blev det genast så kul att säga att den faktiskt var till henne också. Och jag fick äntligen möjlighet att tacka för alla gånger hon ställt upp för mig, som barnvakt, livscoach och under jobbiga händelser, trots att hon ibland haft det väldigt jobbigt själv. TACK!
Det svarta tyget med vita prickar är från Tygvaruhuset och den turkosa snedslån är från Jofotex. Mönstret är från Simplicity.
Lite snygg-posering
Nedräkningen har börjat, endast 5 dagar kvar till flytten...

7 kommentarer:

Zanna sa...

Oj oj oj vilken snygg klänning!! Vart kan jag hitta det mönstret?

Emmas dagar sa...

Jättesnygg!
Förstår att syster är nöjd :-)

Lis sa...

- Skjut mig! Urfin! Snygg klänning på snygg tjej, SÅKLART!!! :o)

Jes sa...

Superfin klänning!!! undrar oxå om det är ett nytt simplisity mönstr som man kan få tag på?

Emma sa...

Super snygg klänning!!!
Förstår din längtan efter de nya, jag håller på att "boar" om mitt nya än.

/Emma

Krumitott sa...

Hej alla! Kul att ni gillade klänningen! Mönstret är nr 2995 från Simplicity, finns i nya katalogen.

josse sa...

Hello!! Men gud, jag har ju inte sett att du tackat mig i inlägget om klänningen, har inte varit på nätet så mkt under sommaren. Ja, så nu sitter jag här o tjuter över det :)Vi har ju klarat ut både sultanrussin o fågelskit tillsammans o jag får passa på att tacka för lån av barn, otaliga skjutser hit o dit o världens snyggaste klänning!! PUSS!!!