2009-12-13

Trevlig Lucia!

Nu har vi firat Lucia två ggr på två dagar och imorse var vi uppe och kollade på Lucia på tv:n. Efteråt somnade vi om och vaknade klockan elva! Hur det går till när man har en livlig 4-åring i huset vet jag inte. Men plötsligt händer det, liksom. Och det är skönt att sova ut någon gång emellanåt.
Till Lucia ville jag i alla fall sy upp en egen Lucia-klänning till gumman, men det var ju lättare sagt än gjort, då hon har väldigt bestämda åsikter om hur allt ska se ut nuförtiden. Jag gjorde lite skisser på olika modeller och så diskuterade vi och jag förklarade hur det skulle se ut färdigt. Vi kunde, efter ganska långa diskussioner, enas om att klänningen skulle ha "puffärm", någon slags dekor och en knapp i halsen (som hon såklart fick välja själv!). Tyget är en vanlig vit lakansväv, fast ändå något finare och inte så stel som vanlig lakansväv, som jag köpte på jobbet.
Modellen jag utgick ifrån är en tunika med "strut"ärm, som jag förlängde till en hellång klänning. Jag hade ju helst velat behålla ärmarna som de var, men det gick ABSOLUT INTE! Långa ärmar är farligt, precis som en hel lista med andra saker... Kompromissen blev att jag satte resår i ärmarna, så det blev lite puff istället. Halsen och sprundet kantade jag med vit snedså och knappen blev en liten hjärtformad en i rött/orange. Jag fållade nederkanten och sydde på en ganska smal spets som går i offwhite; diskret men gav klänningen lite mer känsla. Slutresultat: jag är himla nöjd. Synd att den inte ska användas oftare, men ev. ska den ju ärvas i alla fall. Och vad sa då gumman när hon fick se klänningen färdig? Jo -"Jaa, den var ju inte så illa"! Det får väl anses som ett bra betyg! :)

6 kommentarer:

yngla sa...

Luciaklänningen är ljuvlig! Själv ska jag köra recycling och sy på en volang på befintlig klänning som har blivit 20 cm för kort av okänd anledning (för inte växer väl barn???)

Anonym sa...

Vilket fint lucianattlinne. Själv har jag kvar alla från när syrran och jag var små - mamma har sparat vartenda ett och det kommer väl till pass nu när man har smått i huset.

Hello sa...

Stans finaste lucia!

Anonym sa...

Hej, vad fin hon är!!! Själv slapp jag sy snöbollsdräkt i år som tur var... men jag fick avstyra en pippiutstyrsel! Till slut blev det en "å, vad vacker jag är" stjärngosse.
Ha det bra, kram/Linda
P.S. Herr kaninis var underbar, efter jul kanske jag kommer med lite beställningsjobb om det går bra?

Krumitott sa...

Tack för alla trevliga kommentarer! Det är väldigt kul när andra är positiva till det man gör!
Linda: Du får beställa hur mycket du vill! Herr Kaninis är förövrigt inte såld än, jag ångrade mig om att lägga ut henne på Tradera.

Slow-Eva sa...

wow, den var verkligen jättefin! borde vara poppis i vuxenstorlek också. för varför ska de man köper vara så fasligt fula?