2011-01-24

Prickar till S

Igår var Gumman på kalas hos sin dagiskompis, S, som fyllde 4 år och med sig i present hade hon denna klänning. Tygval, och hur modellen skulle vara, hade jag en klar bild av tidigt, men själva tillklippningen och sömnaden avklarades sådär en två timmar före kalaset. Som tur var flöt allt på bra (ja, förutom att rynktråden gick av på ett ställe) och medans sambo och barn fortfarande sov kunde jag sitta i lugn och ro och sy.
Livet är från ett Burdamönster, som jag ändrat lite på och själva kjoldelen är en bit på 150x55 cm ca, som är rynkad upptill och sen påsydd. Storleken är någonstans runt 110. Runt ärmar och hals sydde jag dit offwhite snedslå, men kjolen fållade jag bara med vanlig raksöm. För att barnet skulle kunna få på sig klänningen blev det ett snett sprund fram, som knäpps med en röd blom-knapp.
Tyget är en älskling från f.d. Tygvaruhuset och till min stora glädje har jag nu hittat tyget (och även några nya färgställningar) på Ohlssons i Linköping. För jag älskar prickar!
Klänningen hade fått ett glatt mottagande av födelsedagsbarnet, som genast hade tagit av sig klänningen hon hade på sig och tagit på sig den här istället :) Det är roligt! Så när jag kom för att hämta Gumman fick jag se den live också och den passade bra, även om den var lite för stor än. Men med en långärmad tröja under blir den nog mer lagom.
Och nu ska jag börja med en beställning som fått vänta, en vuxen-tunika/klänning i orange velour. Den blir nog skitsnygg! :)

18 kommentarer:

Fangoria sa...

Så himla söt, jag älskar också prickar!!

TRI o MAR sa...

Supersöt! Inte undra på att hon blev glad.

Snokis sa...

Det får vi hoppas!

Åsa Tidqvist sa...

så fin så fin!! det var ingen dålig present på ett barnkalas!

Retro Elephant sa...

Oj så fin!

//Lina

LustigLinda sa...

hej, fin blogg! Underbar klänning oxå, både tyg o modell. Hade varit kul att se den på modellen!

hej hopp!

Liten Lucky sa...

Gud vilken fin klänning!

JuMel sa...

Vilken otroligt söt klänning. Förstår att födelsedagsbarnet blev hel nöjd! Gillar speciellt hur du sytt halsen, det blev en söt detalj.

finnkids sa...

Men åhh så snygg! Vilken fin present dessutom, förstår att flickan blev nöjd! Jag älskar också dessa prickar som finns på Ohlssons tyger här i stan också i olika färgställningar!

Anonym sa...

Underbar klänning! Retro och mycket chic!

Miiaoo sa...

Så otroligt fin! Den har du gjort bra! Urfin!! Väldigt exklusiv present!!

Ingrid sa...

Toksnygg klänning! Tyget och modellen går verkligen hand i hand!

Soffan sa...

Jätte fin, gud va du är duktig!!!!

Kiiromi sa...

Wow, jag säger bara WOW!

/MIa :)

Anonym sa...

Svinsnygg!

sorkmor sa...

Toksöt klänning :)

Petra / Popetotrora sa...

Fantastiskt söt klänning!! Underbar!

AtHomeWithFrida sa...

Jösses så fin!
Önskar verkligen att jag hade din talang :)