2011-01-21

Ny ugglepyjamas!

Sommaren 2008 sydde jag en ugglepyjamas till Gumman, som blev en favorit-favorit big time! När den började bli för liten fick den bli hennes "sova över"-pyjamas och förpassades då till hennes ryggsäck. Gumman var helt utom sig och grät varje gång det skulle väljas ny pyjamas och hon inte kunde välja den med ugglorna, så till slut fick jag lova att sy en ny. Och helst skulle den se EXAKT likadan ut som den gamla och hon tänkte absolut inte välja nån annan färg än röd. PUNKTSLUT.
Nu föll det sig så att jag lyckades köpa för lite tyg för att det skulle räcka till en hel pyjamas och med några andra missar på vägen, blev den inte alls särskilt lik. Men den är röd i alla fall.
Jag klippte ut tröjan först och gjorde nåt väldigt konstigt, för sen räckte inte tyget till ärmar och två byxben. Alltså fick hon välja. Men sen räckte inte tyget till två byxben i alla fall :( Det vart liksom helt galet alltihop. Lösningen blev att jag rotade fram det äldre uggletyget, som precis räckte till ett byxben. Så det ena benet är med det nya tyget (bomull/lycra?) och det andra benet är det äldre tyget (interlock?). Så går det när man klipper utan att tänka det minsta i förväg! Tröjan, som skulle ha varit i bara uggletyg med röda muddar, blev istället i uggletyg på fram- & baksida och med ärmar i rött och muddar i uggletyget. Byxorna fick också ugglemuddar. Trots att jag inte gjorde ett rätt, så gillar hon sin nya pyjamas väldigt mycket. Tack för det! :) Och att benen är i olika tygsorter, det ser ju bara vi här hemma, "och det gör väl inget", som Gumman själv skulle sagt.

3 kommentarer:

mynta sa...

Tycker pyjamasen ser jättefin ut! Kul att din dotter blev nöjd även med sin nya pyjamas!

Fangoria sa...

Hehe så det kan bli! Men fin är den och huvudsaken är ju att dottern är nöjd!

sorkmor sa...

Tokigt som blev bra, det är skönt när det blir så :) Och pyjamasen vart jättefin och modellen ser nöjd ut :)