2011-02-08

Jeans till lilla E

Sen efter jul har jag haft en liten spirande idè om att jag ska sy upp de omlottskjortor som ligger i UFO-väskan och då även sy jeans med fickor till. Jag tänker såna där runda, snygga fickor som väldigt många syr, som är så snygga. Samma tyg på byxfickorna som skjortorna är sydda av, dvs retro påslakan.
Men innan jag hann omsätta idè i handling, så inföll sig en födelsedag där jag insåg att födelsedagsbarnet i fråga MÅSTE få ett par såna jeans! :)
Först så tänkte jag återbruka nåt av de gamla par jeansen jag har, men tyckte att de var lite för stela och kraftiga i tyget. Istället drog jag fram ett denimtyg som är både mjukt, lite tunnare och stretchigt. Svart eller mörkblått? Det blev svart.
Fickan skissade jag upp på papper innan jag klippte ut den i klövertyget. Som foder på fickan satte jag vanlig vit bomullsväv och sen sydde jag orange snedslå runt om. Grönt och orange är en så fin kombo! Fickan nålade jag fast på byxorna innan jag sydde ihop dom, men jag glömde att sy dit den, så det fick jag göra efteråt... Fast det gick bra det med!
För att ta upp den orange färgen på fickan valde jag orange muddar till bensluten. Muddarna är extra långa och på bilden är de uppvikta, jag ville försäkra mig om att byxorna inte skulle bli för korta. Mönstret är från Burda, men förstorat, eftersom det bara går till 98 och de här är i ca 104. Resår i midjan och pös i benen.
Gud, vad jag önskar att Gumman skulle vilja ha såna här! :)

Som extra-present hade vi också köpt badkulor, som vi la ner i en matchande tygpåse. Naturligtvis med orange band runt om!
När byxorna var färdiga såg dom lite små ut, men dom var alldeles lagom vid provning. Och med orange tröja till blev E ett av världens snyggaste barn!
Tapeten bakom är också snygg!

13 kommentarer:

annas alster sa...

Jag håller med! Det blev väldigt färgglatt och fint. Och tapeten sen då, mmmm..... vet du vad den heter/tillverkare?

Petra / Popetotrora sa...

Superfina!! Rolig idé med bara en ficka! Jag har på min Att göra-lista att sy lite nya byxor till lillkillen hemma. BLir sugen att texta ett par med rund fin ficka nu! :-)

TRI o MAR sa...

Superfina! Jag har länge haft liknande fickor som ide i mitt huvud men jag kommer aldrig till skott. Men nu fick jag lite ny inspiration.

Fangoria sa...

SÅÅÅ snygga!

LustigLinda sa...

Superfina!

Snokis sa...

Här finns tapeten:

http://www.mimou.se/home_collection/wallpaper_ashbury.php

Åsa Tidqvist sa...

gud så snyggt! med en lång fick sådär långt ner....riktigt fint!

sysslar och pysslar sa...

Jättesnyggt!! Fräscht med det orangea!

mynta sa...

Jättesnygga byxor, och vilka härliga färger du valde att sätta ihop!

Sus sa...

Shit vad duktig du är! Och Snook har både snyggt barn och snygg tapet.

Ragnhild sa...

Så sprek og kul bukse!!
Herlig med poseformen på bena:)

Flotte fargerikedetaljer!
Dette er noe dukan ser jeg, kom tilfeldig over bloggen din idag, legger meg til som følger så jeg finner veien hit igjen:)

Ønsker deg en strålende fredag:)

Klem

Kiiromi sa...

Såå fina och snygg detalj!! kul med egen prägling.

/Mia :)

Snokis sa...

Sus: Fast det gjorde inte lika ont att skaffa tapeten.