2011-02-01

Randigt till Gumman

När jag fick en beställning på en vuxen-klänning i randig velour, tänkte jag att det kunde ju vara kul att göra en sån till Gumman. Jag syr ju nästan uteslutande klänningar i den här modellen i bomullstyger, så prova nåt nytt är ju aldrig fel! Den röd/gula-randiga velouren inhandlades på Jofotex samtidigt som jag hamstrade på mig en del orange velour (som bl.a. skulle bli en till klänning till samma vuxen-beställare som ville ha den randiga). Egentligen drar väl den röda färgen en aning för mycket åt "80-tals-korall", en färg jag absolut inte gillar, men den här kombinationen gick visst hem hos mig ändå. :)
Jag har utgått från ett Burdamönster, men smalnat av hela vägen under armarna, för att den ska bli lite tajtare och lagt till en del på längden. Runt hals och ärmar har jag gjort en slags infodring med röd tunn muddväv och sedan stickat runt med smal sicksack-söm. Nertill är den fållad med sicksack. Jag har mer och mer gått ifrån att använda tvillingnålen när jag syr, tycker den kan vara lite jobbig ibland. Flera gånger har det hänt att sömmen gått upp trots att tråden är ordentligt fäst och det funkar ju inte i längden. Gumman beställde en liten ficka också, den har jag vändsytt, som jag brukar. Klänningen är inte provad än, men jag tycker den ser lagom ut :). Strl 116.
Och ja, det blir absolut fler!

10 kommentarer:

TRI o MAR sa...

Jättefin! Enkel modell som är lättanvnänd. Håller med dig om att tråden ofta går upp när man syr med tvillingnål, varför är det så?
Jag har flera tröjor som är nysydda ligagndes för att sömmen lossnat.

Krumitott sa...

Jag vet inte varför sömmen går upp, men tänker att det kanske är så att trådarna inte håller ihop ordentligt på undersidan alt. att nån av trådarna blir sträckt när man syr och därför spricker när plagget används. Har sett diskussionen förut på andra bloggar, men inte sett om det är nån som verkligen vet vad felet är och vad man kan göra åt det.

hönapöna sa...

superfin klänning... vilken vårkaramell...!

Åsa Tidqvist sa...

jättefin klänning, fin modell och jag gillar tyger med =)

Heartbeatdesign sa...

ja sånt är tråkigt. man vill ju gärna att det ska vara lika fint som när det är färdigsytt! Inte lossna/gå sönder efter använding eller tvätt. Du är inte ensam om det problemet har jag märkt! Klänningen vart jättefin!

mynta sa...

Vilken härlig klänning i lika härliga färger!

Ingrid sa...

superfin klänning - förstår att du är nöjd!!

apropå fåll med tvillingnål så har jag också råkat ut för problemet med fållar som går upp. på senare tid har jag dock klarat mig undan det problemet. har använt mig av normal inställning på trådspänningen (tidigare har jag sänkt den något) och så har jag använt något längre stygnlängd. har inte råkat ut för problemet på de kläder jag har här hemma på ett halvår ungefär och det är också så länge som jag använt dessa inställningar.

Kiiromi sa...

Jättefin och vilka härliga färger.

/Mia :)

Lis sa...

Såååå fin! Det finns en speciell raksöm för elastiska tyger, om din maskin har digital sömtyps-inställning borde den finnas med i närheten av den vanliga raksömmen.

Krumitott sa...

Lis: min symaskin är inte digital. Så uråldrig är jag. Eller den. :)Men visst finns det en raksöm för elastiska tyger, men då sys sömmen tre ggr.