2011-02-05

Orange och randigt till vuxen

Här är vuxentunikorna/klänningarna jag sytt på beställning. Den randiga färdigställdes före jul och har använts en del sen dess. Jag har utgått från ett mönster på ett linne i en gammal 70-tals-mönsterbok och sen justerat lite så det skulle passa beställaren. Trots det så upptäcktes vid första provningen att halsen var alldeles för vid och för att fixa det så sydde jag in klänningen flera cm mitt på framsidan. Lite svårt, eftersom ränderna skulle passas in precis... Storleken är XS/S. Tyget är svinsnyggt, lila och lime ränder (velour) från Jofotex. Runt hals och ärmar har jag kantat med deras tunna "tajts-tyg", som jag kallar det.
Den andra klänningen sydde jag färdigt förra söndagen och nu tog jag in den vid halsen redan från början för att jag inte skulle bli tvungen att sy in även denna på framsidan. Det blir ändå lite ändringar på den, rynket vid halsen ska bort och så ska ärmhålen förstoras något. Färgen är galet snygg och jag köpte på mig lite extra så jag kan sy lite annat också. 
Sist ut kommer en livebild på Gumman i den randiga klänningen. Den sitter bra, men även här skulle man kunna ta in den lite i halsen och ev. smalna av axelbanden något.

5 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Så snygga klänningar!
Du är så duktig :-)

Alexandra sa...

Fina =) Skulle vilja ha en "lila/lime"-klänning =)

Kiiromi sa...

Vad duktig du är, gillar de oranga.

/Mia :)

Åsa Tidqvist sa...

vad du syr mkt fint! den orangea var helt wow!

Snokis sa...

Hur går det. Har du gjort plats för c-kuporna?