2011-05-18

Blommigt!

En småblommig klänning i gult/orange/cerise som ska åka till en liten tjej i London. Rolig beställning, då det är barnets tredje Krumitott-klänning. Tyget kommer från Jofotex och beställaren ville ha gula kantband och en ficka fram. Strl 98.
Utan någon direkt anledning fick jag för mig att skicka med en liten extra present också, i form av ett tygarmband. Panduro visade hur man gör sådana i ett inspirationsblad tidigare i våras och de är hur enkla som helst; klipp en remsa tyg, sy ihop sidorna och vänd. Trä i resår och sy fast så bandet blir rynkat. Man kan använda olika "smyckesavslutare" till ändarna, men på just detta sydde jag bara ihop ändarna på maskin. Naturligtvis ville Gumman också ha ett armband, så jag ska väl sy upp några stycken :)

4 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

så söt! vad roligt med återkommande kunder =)

Fangoria sa...

Urfin!!!

Annabell sa...

Vilken jättesöt klänning! Jag har bestämt att jag inte ska vara med på marknaden i Söderköping i år, men nu blir jag lite sugen ändå! Jag får se om jag orkar sy ett lager och om det finns plats kvar. Vi hörs!

Lis sa...

Urfin klänning såklart, gött med armbandet - så såg ju hårbanden ut i slutet av 80- och början av 90-talet! =D retro knappar in! =)