2011-05-31

Blommig midsommar-kjol

När min syrra, J, fyllde år i mitten på maj tänkte jag sy något roligt i present och valet föll på en kjol. Hon använder inte kjol så ofta, så jag tyckte det var dags nu ;)
Tidigare har hon köpt en tygkasse av mig, i just det här tyget, så nu kan hon matcha upp den med den här kjolen :)
Jag utgick från ett Burdamönster (nr 8090), men istället för att göra veck fram och dragkedja i sidan (som på originalmönstret), gjorde jag en enklare modell med mudd i midjan. Jag höftade lite på kjolens midjebredd just eftersom jag tog bort vecken och muddbredden blev en chansning, då jag inte ville avslöja presenten genom att fråga efter midjemått. Men det gick hem!
Längden på kjolen var lite svårare att bestämma, ska det vara kort, till knät, under knät eller hellång? Vad tycker ni? Själv tycker jag att det är snyggt med kjolar som går en bit under knät, så det fick bli en sån. Helt rätt val, då J vid provning uttryckte att "det är så skönt att inte benen syns så mycket".
Lite garnityr tänkte jag mig vid fållen och eftersom J har en lite romantisk sida, tänkte jag virkad spets. Jag drog fram lite spetsar och då dök det här pompom-bandet upp och bara var klockrent, men det var ju inte riktigt det jag hade tänkt mig. Jag provade med lite olika spetsar, men sen vek jag mig för pompom-bandet var ändå bäst. Så det blev inte så mycket romantik, men ändå bra.
Tyget är ett väldigt fint loppisfynd som jag fått av en kompis och nu är det ganska sönderklippt, men räcker i alla fall till lite mindre projekt.
Tyvärr missade jag födelsedagskalaset, då jag var sjuk, så J fick sin present när vi sågs i söndags istället. Då passade jag på att ta lite bilder också, så ni får se hur den sitter på.
Kanske blir det midsommarkjolen?

7 kommentarer:

Fangoria sa...

Urfin! Jag föredrar också kjolar med längd till nedanför knät! =)

hönapöna sa...

snygg! Och tyget är superfint!

Lowella sa...

Superfin! Riktigt sommarfräsch, grönt ÄR skönt :)

Petra / Popetotrora sa...

Jättefin kjol! Kul att sy lite till sig själv. Jag är väldigt dålig på det, det blir mest barnkläder.

Ingrid sa...

så fin - nu måste jag komma igång och sy lite kjolar till mig själv. tack för inspirationen!

jag gillar när kjolen går en bit under knät, känner mig mer klädd men ändå somrig och fin!

Emilia sa...

Vilken snygg kjol - riktigt somrigt härlig!

Åsa Tidqvist sa...

Jättefin! snygg pose har du också! =)