2011-05-01

Syjunta-klänningarna

När min kusin och jag bestämde att vi skulle ha en liten syjunta tänkte jag till lite extra och klippte ut plaggen i förväg som jag tänkte sy ihop. Annars har det blivit så att jag har börjat syjuntan med att typ leta mönster och sen har jag inte hunnit klart med nånting, eftersom klockan går tre gånger så snabbt när man juntar och så ska man ju hinna med att prata också... :)
Så den här gången var jag förberedd, men vad händer? Jo, den vanliga symaskinen krånglar och efter bara två par axelsömmar kom jag inte längre. Men kul var det i alla fall, sällskapet och sypratet är ju en väldigt stor del av juntan! 
Och förra helgen satte jag mig och sydde klart klänningarna, så de blev ju också färdiga till slut.
 Jag använde mitt vanliga klänningsmönster, men hoppade kantbandet längst ner den här gången. Där fållade jag istället och sydde på ett turkost sicksackband som matchade perfekt. I övrigt kantade jag med orange, för att ta upp färgen i blommorna på tyget, som har en liten orange prick i sig. Två fickor blev det också och även de kantade med orange och sicksackband. Tycker det blev en fin helhet och för ovanlighetens skull har jag använt lite mer "garnityr" än vad jag brukar. Tycker det blev fint med lite sneda fickor. Sprundet knäpps med en turkos knapp. Storlek 98. Tyget hittade jag på Åhlèns tidigare i år och nu ångrar jag att jag inte köpte mer, för det här kan nog lätt bli ett favorittyg. Billigt var det också, 49:-/m, men på bara 120-130 cm bredd.

Andra klänningen är i finfina hjärttyget! Oj, vad jag älskar detta tyg, både mönstret och färgen. Nästa plan är att det ska få bli en del i en dop/namngivningsklänning, men det är ett senare projekt.
Även detta är samma klänningsmönster som jag brukar använda och är precis som den andra fållad, istället för kantad med snedslå. Egentligen var klänningen färdig innan spetsen kom på nertill, men så var jag på Jofotex i ett annat ärende och då följde ett par meter av den här fina spetsen med hem. Jag har tittat på den förut, färgen är helt underbar, men jag har alltid tänkt att det kan vänta tills jag har ett projekt som verkligen behöver spets, annars är det så lätt att man köper för lite eller att den inte används. Spetsen finns i flera klara färger, alla lika snygga.
Så även denna klänning fick lite extra garnityr! Kunde ha satt lite spets på fickan också, men eftersom den redan var fastsydd ville jag inte sprätta bort den och riskera hål i tyget. Här hamnade sprundet på baksidan och knäpps med en orange hjärtknapp med vita prickar. Supermatchat! :) Storlek 80.

Tyget hittade jag ju på loppis för inte alls så längesen och det blev himla fint med orange till.
Närmast väntar några dagar i London och jag hoppas att de har ett intressant utbud av tyger, band och knappar och allt annat som hör sömnaden till!

4 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Så fina klänningar!!!
Ha det så gott i London :-)

Fangoria sa...

Underbart fina! =)

hönapöna sa...

vilka söööta klänningar! Tokgillar hjärtantyget...! Dessutom köpte jag också det turkosa på Åhlens, en alldeles för liten bit... :-)

Soffan sa...

De blev ju jättefina! Tack ändå för inspiration efter lång sytorka, även om det bara blev junta å inget sytt! Ha det fint i London! Kram