2011-07-04

Alster till en nyfödd släkting!

Så kom äntligen den lilla bebisen vi alla väntat på! Och hon tog sin tid, närmare bestämt hela 15 dagar efter bf. Och vilken sötis!! Naturligtvis måste man ju tillverka lite egna alster och jag bestämde mig för att sy en sovpåse i S&S snygga röda elefanttyg (som jag faktiskt inte rört sen jag köpte det förrförra året). Gula kantband till, rött och gult är väldigt snygga ihop, tycker jag.
Jag har utgått från ett mönster på body med kuvertringning, som jag sedan ställt ut och förlängt från undersidan av ärmarna. Jag tog i när det gäller längden på sovpåsen, eftersom jag inte visste storleken på bebisen vid sytillfället. Det var visst ett smart drag, för hon visade sig vara hela 53 cm! Nertill brukar det oftast vara knytband, men jag tänkte till lite och valde istället att göra en kanal med resår. Fick för mig att det skulle vara smidigare, vid blöjbyte kan man bara dra upp påsen en bit på magen (resåren sitter lite lösare just för att den inte ska sitta åt runt magen) och sen dra ner den utan att behöva dra i några snören och knyta. Det är ju min allra första sovpåse, så S får vara försöksbebis och utvärdera den ;) 
Storleken skulle jag bestämma till ca 62-68, med gott om plats att fäkta med benen! Av en liten bit tyg som blev över tillverkade jag en gose/kräklapp. Eller, det var ju knappt någon tillverkning; fyra sömmar på overlocken - klart! I paketet hamnade också en maskskallra från min shop.
Supermatchat!
Min stora Gumman med kusinens lilla S!

4 kommentarer:

Sanne sa...

Ljuvlig liten bebis!

sorkmor sa...

Fin sovpåse till en robust liten dam :)

Emilia sa...

Vilken fin sovpåse - hade helt glömt av hur mkt vi använde det när dottern var nyfödd!

Soffan sa...

Jätte bra present som kommer till bra användning i höst i ett litet kyligt hus. Fina bilden på gumman och liten bebis <3