2011-07-19

Till Skrållan

För ett tag sen nu kom det in en liten beställning på dockkläder. Det var en av min storasysters arbetskompisar som ville ha nya kläder åt en Skrållan-docka. Hon hade sett ett set med kläder jag sytt till Gummans dockor och ville ha ett likadant set, helst i samma tyg. Tyvärr fanns det inget kvar av det, så istället tog jag av det här tyget, som jag tyckte var en bra ersättare.
En kortärmad skjorta/blus med ficka och kardborreknäppning bak, cerise tights av muddväv och kjol med mudd i midjan. Setet skickades för ett par veckor sen och jag har inte hört något från mottagarna, så förhoppningsvis passade det. Skrållan är ju lite större än de dockor Gumman har hemma, så det fanns ingen att prova på. 
Tyget är från Panduro och tidigare hade jag tänkt sy en klänning till Gumman av det, men nu vet jag inte. Trycket är så himla snett, så ska man ha tyget trådrakt blir trycket snett, vilket ser fult ut och klipper man ut klänningen efter trycket, så är ju risken att det vrider sig i tvätten. Trist! Kanske får det användas till lite mer såna här småprojekt, där såna detaljer spelar mindre roll. Fast det är otroligt störande!

4 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Så sött! Det där tyget har jag kikat på, på Panduro också. Jättefint.

Fangoria sa...

Jättesöta dockkläder!!! Synd att det blir så med trycket, men som sagt bra att ha fint tyg till små projekt. =)

Emilia sa...

Vilket sött Skrållan-set!

sorkmor sa...

Väldigt fina dockkläder :) Trist när tyget inte är som man tänkt sig.