2011-09-22

3-vånings kakfat

Eller den alternativa rubriken "glasfatet som inte gick att limma". Innan jag ens börjar måste jag fråga er andra som gjort såna här fat: vad använder ni för lim? Jag trodde i min enfald att superlim skulle vara tillräckligt, men trots att jag limmade och lät fatet torka över natten, så satt delarna knappt ihop. Och efter den en timmes långa bilresan hade alla delar, utom två, delat sig från varandra. Det klirrade så fint i bilen när fat och vaser rasade en efter en... ;) Men ingen gick sönder!
Kakfatet var en present till min syrra, som fyllde 40 år, men var dock en present utöver den riktiga presenten, så det gjorde inte så mycket att fatet kom i flera delar. Och att hon fick i uppdrag att limma ihop den själv, senare :)
Till fotograferingen satte jag ihop alla delar, så som det skulle se ut. Jag använde tre olika stora glasfat och två ganska höga, likadana, glasvaser som jag köpt på secondhand. För endast 65:- fick jag ett högst originellt kakfat (sen att det inte satt ihop är ju en annan sak...) och nu vill jag rensa loppisar & secondhandbutikerna på udda, snygga glas, fat och vaser och bygga massa olika fat.
Den riktiga presenten då? Jo, det är en betald helgtripp till Stockholm som vi tre systrar och vår mamma ska åka på i Oktober. Kommer bli skitkul! Vi ska garva, shoppa, äta, leta retrotyger & prylar (ska jag i alla fall!) och se "Spamalot". Jag skrev ner all info om resan och klistrade det pappret på en bit tapet och knöt ett band runt med pålimmade pompom-bollar, så vi hade något fint att överlämna till födelsedagsbarnet! En bit snyggt tyg hängde också med.

5 kommentarer:

yngla sa...

Stiligt med höga kakfat!

Jag har använt epoxylim. Poängen med det limmet är att det härdar istället för att torka.

Det finns olika epoxy och en del blir gula när de torkar. Jag tog det vi hade hemma som råkade vara glasklar epoxy :)

hönapöna sa...

Vad tråkigt med ditt fin-fina fat...! Jag använder mej av glas-silikon, sitter som berget. Ofta sprejar jag mina fat med, och då kan man tänka på att det är svårt att spreja på silikonen...
Lycka till nästa gång!

Emilia sa...

Så fint - har flera gånger tänkt göra själv men som med det mesta blir det inte av! Vilken tur att fick limtips i kommentarerna här så jag vet om jag skulle råka få för mig att ändå göra tillslut ;)

Petra / Popetotrora sa...

Trist att det inte ville sitta ihop! Jag har gjort liknande glasfat och använt glaslim som finns att köpa på t.ex. Panduro. Sitter superbra!!

krumitott sa...

Tack för tips! Jag har köpt ett lim för glas på Panduro som jag testar nästa gång. Funkar inte det är det bara att prova nästa...
Emilia: du måste testa, det är skitkul och blir både snyggt och personligt!