2011-09-19

Dop/namngivningsklänning

En dop/namngivningsklänning blev till i somras och var med på marknaden i Söderköping (syns längst fram här). Länge hade jag stor ångest innan jag till slut klippte ut den. Ångesten kom av att underdelen är i ett tyg som jag bara hade tillräckligt av till en klänning och som jag inte vet var jag kan köpa mer av. Det är köpt på Tygvaruhuset när jag jobbade där, men jag har aldrig stött på det i någon annan tygaffär. En tjock, fin ekologisk bomull med linne-struktur. Så det fick inte bli ett enda litet klipp fel, för då skulle det vara kört.
Men som tur var gick allt bra!
Den här gången utgick jag från ett mönster från S & S, för att ha en grund att gå på och lite hjälp rent storleksmässigt. Överdelen är i ett loppisfyndat tyg och underdelen i den ekologiska bomullen. Mellan delarna sydde jag på spets.
Bak är den helt öppen. Kantad med snedslå som knyts i nacken. Till den här klänningen provade jag också att sätta hake/hyska bak på livet för att hålla ihop delarna lite mer och det blev väldigt bra, så fr.o.m. nu får det bli standard.
Till klänningen sydde jag också en tillhörande hätta (finns också med på mönstret) i hjärttyget, kantad med snedslå. Hättan har jag också modifierat lite.
Som sagt, jag hade med mig klänningen på Hantverksmässan och den fick många komplimanger, men blev inte såld. Men nu vill min syrra att jag sparar den till henne, så hon kan använda den på sitt/sina ev. framtida barns dop/namngivning. Dessutom vill jag gärna behålla den själv... Så klänningens öde är inte beseglat än! ;)

P.s. Jag vet att jag har fotoshoppat fult, men hellre det än bilder med omkullblåsta utemöbler, spadar och en skottkärra i bakgrunden! D.s.

4 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Åh, vilken fin! Kul med en dopklänning med lite färg på! :-)

Anonym sa...

Den är helt ljuvlig. Förstår att din syrra vill hålla den kvar...

Emmas dagar sa...

Så fantastiskt fin!
Du har fått en utmärkelse av mig ;-)

Retro Elephant sa...

Jättefin!

//Lina