2011-10-16

Lapptäcken i klövertyger

Som de flesta säkert redan sett så har Ohlssons börjat sälja klövertyger. Nytillverkade efter gamla förlagor, vad jag fattade det som. Klöver är bland det finaste mönstret jag vet, så jag var inte sen med att köpa på mig några meter. Fast först när jag såg det blev jag väldigt tveksam, för jag var inte alls så imponerad av tonen på färgerna. T.ex. hade jag spanat in det gula och orange, men dom var alldeles för lysande och inte alls sådär snygga som jag trodde. Faktum var att jag först tänkte ta blått, för jag tyckte nästan den var snyggast och det var ju väldigt ovanligt tänkt för att vara mig. Men sen besinnade jag mig och efter mycket velande, rådslagande och funderande blev det till sist brunt, grönt och rött. Att det skulle vara tre färger och att det skulle bli tre lapptäcken, det bestämde jag mig för redan i butiken.
Alla täcken är sydda efter "varannan-principen", det tyckte jag blev fint och rent. Förut har jag använt mig av ituklippta sovtäcken till stoppning, men nu körde jag istället på fleece. Täckena blir nog ungefär lika varma, men fleecen är ju betydligt tunnare och täckena blir inte så fluffiga, så det är väl mest en smaksak vilket man använder. Baksidorna är i vit lakansväv. Lapptäckena finns att köpa på Epla.se.
När jag skrev förra inlägget trodde jag att det skulle bli mindre sytt och bloggat här, men i princip så fort jag skrev det så fick jag ny inspiration och lite ny lust till att skapa. Fast visst får jag sparka mig framåt för att inte bli liggandes i soffan istället. Och nu ska jag gå en snabb och lång promenad, något som jag också tvingade mig till att göra i går och som jag före det inte gjort på väldigt länge. Sen kanske jag syr lite till...

7 kommentarer:

Kiiromi sa...

Superfina!

Jag älskar också klövertyger.

/Mia

Fangoria sa...

Verkligen jättefina!!
Jag har inte kikat på Ohlssons på ett tag, men de där tygerna var verkligen snygga!

hönapöna sa...

Jättesnygga, snyggt med varannan!

Emilia sa...

Härliga - klövermönster e ju så snyggt!

Snokis sa...

jättefina!och nu hänger dom på tork i skogen.

Retroknappen sa...

Så fina! Har också spanat på de där tygerna. Får nog slänga in en beställning snart!

Åsa Tidqvist sa...

klöver är alltid fint - dessa tre är ju som karameller!!