2012-03-20

Namngivningskläder

Oj oj oj, här har vi ett inlägg som verkligen legat till sig! Det var inte mindre än i augusti förra året som dessa kläder syddes... Och nu när jag äntligen ska blogga ut det, så hittar jag inte bilderna på varken byxorna eller hättan :( Fast man ser väl ganska bra på bilderna hoppas jag. Ett par jag känner genom min syrra och hennes sambo fick möjligheten att titta på lite av mina grejer, då jag var hos min syrra för att fota lite alster. Bl.a. tittade, och provade, deras lilla A den här dopklänningen och då visade det sig att dom snart skulle hålla namngivningsfest för A, men att hon saknade kläder till sin tillställning. Jag högg direkt såklart :) och sa att jag gärna kunde sy upp något. Vi enades om att det skulle vara en klänning i samma stil som dopklänningen, fast kortare då. En idè dom hade var att det skulle vara en särskild blomma på tyget, en blomma som har samma namn som A. Jag försökte mig faktiskt på att rita en egen variant först, som man sedan kunde trycka på tyget, men nej, jag ritade inte särskilt snyggt! Men när jag googlade på blomnamnet upptäckte jag att det här tyget från SoS nog kunde passa. Och beställarna höll med!

Livdelen i tyg från SoS och kjoldelen i ekologisk bomull från fd Tygvaruhuset.
Spets till dekoration. Orange blomknapp bak.
Till klänningen ville föräldrarna även ha en hätta och ett par byxor för en komplett outfit! :)Hättan är sydd i SoS tyg med offwhite kantband, mönstret till hättan är antingen från SoS eller från Sy till barnen. Byxorna är också sydda i SoS tyget och är som vanliga muddbyxor. Vita muddar i midja och ben. Sedan blev det ytterliggare ett par byxor beställda (bruna muddisar, och även dom saknar jag bild på just nu) och en annan klänning jag hade färdig, blev inhandlad. Dessutom ville min syrra med sambo handla presenter av mig till A, så det var riktigt kul!
Och ett tag efter festen dök det upp finfina bilder i mailen! Jag gillar verkligen bilden på A när hon speglar sig. Som sagt, här ser man även hur hätta och byxor såg ut. Tack till mamma A och pappa O för förtroendet att sy upp kläderna och stort tack för bilderna!

6 kommentarer:

hönapöna sa...

å, så fint... och vilken söting!

Petra / Popetotrora sa...

Otroligt säta kläder!! Jag hade det där tyget förut och älskade det! Det är dock slut sedan länge...

Fangoria sa...

Verkligen galet söta kläder!!! Är ju extra speciellt att få sy till såna högtidliga tillfällen!!

Två Små Gryn sa...

Så fint! Så söt i sin hätta...

Fröken Pimpinett sa...

Oj vilken fin outfit! Älskar hätta på småbarn.

Anonym sa...

Hej! A:s stolta mamma här. Hade ju helt glömt kolla in ditt inlägg och bilderna; jätteroligt att se! Kläderna blev helt perfekta för henne och hennes namngivningsceremoni! Så fina kläder på vår finaste blomma! :-)
Tusen tack!!
Ps. Det är dags att införskaffa lite nya kläder till sommaren, så vi hörs!