2008-06-22

Gosefilt till bilen

Jag kan inte bli beskylld för att vara för aktiv på bloggen i alla fall... Tyvärr har jag inte varit särskilt aktiv med symaskinen heller, så det har inte funnits så mycket att visa. Anledningen stavas JOBB. Jag har, efter över tre år som arbetslös/föräldraledig, fått en praktikplats genom AF. Och det är helt fantastiskt att ÄNTLIGEN få jobba igen och ha något "riktigt" att göra på dagarna och inte bara vara ofrivillig hemmafru. Men det bästa av allt är att praktiken är på Tygvaruhuset! Kunde inte bli bättre! Hela dagarna kan jag gå och klämma och känna på massa fina tyger och prata sömnad med kunderna. Det är t.o.m. roligt att städa, när man får gå omkring bland miljoner tyger! Nu har det redan gått tre veckor av praktiken och jag slutar på fredag, men det allra bästa är att jag fick jobb under två helger i sommar (då jag alltså ska jobba med riktig lön)! Så himla BRA! Sen ska jag ha praktik där i augusti/september igen. Eftersom jag inte jobbat på så länge har det tagit på "sy- & bloggkrafterna", dessutom går man väldigt mycket och bär tungt, så jag har varit helt slut på kvällarna och somnat i gummans säng under nattningen.
Men en dag åkte jag, gumman och Snokis med barn till Linköping för att handla barnkläder och munkar och i bilen på väg dit började gummans underläpp darra och ett ynket "jag vill ha min gosefilt" klämdes fram. Någon sådan hade vi naturligtvis inte med oss, men jag lovade att sy en, vilket jag också gjorde direkt när vi kom hem. En som alltid ska ligga i bilen.

Gosefilten sydde jag av ett stycke gul plysch från Jofotex och ett stycke röd/gulrandig trikå från e-slöjd. Sydde ihop på avigsidan, lämnade en liten öppning för att kunna vända den rätt och sydde igen öppningen för hand. En liten namnlapp i hörnet. Vrålenkelt och snyggt! Sen blev det en liten kanin också. Den är sydd i den röd/gulrandiga trikån, sen har jag handsytt ögon, näsa och mun i svart tråd och fyllt den med kuddludd. Av någon konstig anledning sydde jag huvudet för sig och kroppen för sig, vilket gjorde att det blev en ful skarv när jag sydde ihop dom. Detta löste jag genom att ge kaninen en halsduk i gul plysch, som jag också sydde fast för att den inte skulle ramla bort och så fick jag en perfekt plats för namnlappen.
Före Mors Dag sydde jag också en skjorta till gumman. Jag har gjort flera skjortor förut, som ni kan läsa om här och här, men de har känts en aning tajta, så därför sydde jag en till i lite större modell. Mönstret är från "sy till barnen 0-4 år" och jag har använt största storleken + att jag har tagit till lite extra överallt. Tyget är ett äkta 70-tals påslakan som jag älskar och än finns lite tyg kvar. Jag kantade med brun snedslå och tanken var att sätta dit en brun knapp, men det hade jag ingen så det blev en vit istället. Den går ju alltid att byta senare. Modellen är enkel att sy (endast två stycken) och är väldigt skön att ha på sommaren, eftersom den är så tunn och luftig. Lite bilder:
Understa bilden är i alla fall i rätt färger!

9 kommentarer:

Shamu sa...

Den tunikaen var utrolig fin!!!
Nydelig stoff!

Jes sa...

Vilken underbar tunika!!!! Tyget är ju underbart. Gosedjuret och filten va ju bara för söta

Emmas dagar sa...

Grattis till jobbet! Perfekt för dig!
Tunikan är ursnygg!!!

Snokis sa...

Fyra.

Babushkadockan sa...

Du är utmanad på min blogg. Vad gör du om 10 år?

Anonym sa...

Härliga!
Jag har länkat till dig i min blogg. Hoppas att det var ok.

Anonym sa...

Hur har det gått med fåret Shaun? Är jättenyfiken på hur det blir, skulle själv vilja göra ett men har inte fått tag på något mönster

Barbro

Krumitott sa...

Tack för kommentarerna!

emmasdagar: visst är ett jobb i en tygaffär perfekt! :)

birka: Välkommen hit! Det är alltid ok att länka. Nu ska jag kolla in din blogg.

Barbro: Mjaa, fåret Shaun ligger på hyllan kan man säga... Jag får faktiskt erkänna att jag inte har stickat en enda maska sen jag skrev om den, men jag ska snart ta tag i det igen. Det kommer så mycket annat roligt i vägen hela tiden bara... :)

Krumitott sa...

Oj, jag glömde...

laura luna: jag har antagit din utmaning, nu ska jag bara komma på vad jag gör om 10 år! :)