2008-08-03

Kalas-klänning
Den här klänningen sydde jag åt gumman och är tänkt att användas på ett 125-års kalas nästa helg (mormor & hennes särbo fyller 60 resp. 65 år). Fast från början höll det på att inte bli någonting alls... Tyget är en stuvbit från Tygvaruhuset som jag hade fingrat på jättelänge innan jag slog till. Tänkte att det skulle bli någon slags klänning, men ju längre tyget låg hemma, desto tröttare blev jag på tyget och hade noll inspiration och tänkte slänga in det längst in i tyggarderoben. Men då fick jag plötsligt lust att göra något av det igen. Mönstret är från Sy till barnen 0-4 år, jag använde blusgrundmönstret, som jag förlängde så det blev en klänning. Ärmarna kortade jag av till trekvarts istället för lång ärm. Tyvärr räckte inte biten till att göra en "hel" rygg, så där fick jag skarva och det tog lite tid att få det snyggt och få skarven så lite synlig som möjligt. Hals, ärmar och kjolslutet kantade jag med vit snedslå. Det blev ett sprund fram med knapp, så gumman får klänningen över huvudet. En namnlapp på, sen var den klar, men jag tyckte att det fattades något, så det fick bli en kängruficka fram också. Fickan ritade jag av från en annan klänning och klippte ut i dubbelt tyg, så den skulle bli lite stadigare. Sydde på kantband av vit snedslå runt ficköppningarna och sedan sydde jag fast fickan på klänningen med raksöm. Jag är väldigt nöjd med klänningen och jag gillar verkligen modellen, skönt att det blev något av tygbiten tillslut!10 kommentarer:

Anonym sa...

Sötare än så här kan man inte vara helt enkelt! Grönt är skönt (förgrönto förskönto).

Emmas dagar sa...

Fin klänning på fin flicka! :-)

Emma sa...

Vilken jätte gullig klänning! Så fint med grönt!
Emma

Solveig Lövendahl sa...

Jättefin klänning! Jag gillar verkligen modellen.

Emmas dagar sa...

Tack för paket!:-)
http://emmasdagar.blogspot.com/2008/08/frsta-dan-p-jobbet-6500-maskor.html

Anonym sa...

Hon kommer ju bli finast på festen, önskar ja kunde vara med Er å få se den live...Tack för du hjälpt mig få min sy inspiration tillbaka, måste låna mer mönster...Kramar Sofie

Snokis sa...

Vad vitt det var här förresten, har knappt tänkt på det innan. Fast det är bra, då syns kläderna bättre. Seriös kommentar va!

Anonym sa...

mycket snyggt plagg!

Skaparstigen sa...

Den där var ju helt fantastisk. Skulle vara jättesöt som vuxenklänning också.

Krumitott sa...

Tack för kommentarerna! Sofie, du missade en kul Plastläpps-kväll!!