2008-08-17

Triss i presenter

Flera av mina vänners barn har fyllt år i sommar och då har jag passat på att sy lite unika plagg till dem i present. Den gula elefanttröjan med raglanärm är till L som fyllde fem år. Mönstret är från boken Sy kläder av mjuka tyger. Jag klippte efter storlek 3 år, eftersom han är smal och så förlängde jag ärmarna och midjan så det blev mer åt en 5-årings storlek. I halsen har jag kantat med brun interlock och ärmarna och midjan är fållade.

Den bruna uggletröjan är till H som fyllt 3 år och den är från samma mönster, även denna har raglanärm. Halsen kantade jag med lite bredare brun interlock än elefanttröjan. Ärmarna och midjan är fållade.

Sist och minst var det S som fyllde 2 år. Till henne sydde jag en röd elefant-halsduk som man kan använda under kalla höstdagar (för det är ju snart höst och vinter igen...). Jag klippte ut en lång bit som var ca 35x100 cm. Först sydde jag ihop långsidan, rättvände den och pressade ner kanterna, så att sömmen hamnade i mitten på halsdukens ena sida. Sedan vek jag in ca 1 cm på båda ändarna och stickade runt hela halsduken med röd tråd. Halsduken blev 4 elefanter bred. Vad mottagaren tyckte kan ni läsa här.

Alla tyger är från Jofotex.

2 kommentarer:

Snokis sa...

Härmapa!

Krumitott sa...

Apa kan du va själv. Min halsduk är faktiskt sydd helt annorlunda än din! : )