2008-12-15

Julklappar till gumman (och dockan)

Dockan måste förstås ha en jacka och mössa i vinter!
Det blev ett set i brun- & lime fleece, mycket för att den limefärgade fleecen går så bra ihop med den snygga dragkedjan. Mönstret är Burda nr 7753. Jackan (som har kapuschong) var relativt enkel att sy, men det körde ihop sig lite när jag fick hjärnsläpp och klippte jackan för kort på längden. Det räddade jag genom att göra den gröna nederkanten längre än vad som var tanken från början. Sen fick jag inte kanten att stämma exakt på millimetern mot dragkedjan, så det skiljer typ 0,5cm i höjd där. Petig är jag, men kände inte att det var lönt att göra om allt bara för det... Mössan var vrålenkel, två fyrkanter av vardera tyg syddes ihop upptill med en tunn resår, så det blev rynkigt. Sydde ihop sidorna och klippte bort lite brun fleece och vek upp den limefärgade kanten och sydde fast. Sen blev det ett litet band i toffsen. Hoppas gumman blir nöjd! Det är ju riktigt kul att sy dockkläder, närmast ligger blöjor, regnrock, strumpor och regnskydd till vagnen och väntar på att bli tillklippta...
Tyger och dragkedja från Tygvaruhuset.

Dockan är i alla fall nöjd...

4 kommentarer:

Jes sa...

Klart dockan ska ha vinterkläder :) Och så fina!!! jackan va verkligen superfin!! är det ett nytt burda mönster eller ett gammalt?

Anonym sa...

Snyggaste kläder i stada!Du ska vara nöjd med denna där!

Krumitott sa...

Jes: Roligt att du gillade dom! Mönstret är nytt, finns med i Burdas katalog 08/09 och även i Burdas Young Fashion-katalog.

Wikit: Haha!

Anonym sa...

What can I say? - URSNYGGT såklart! :o)