2008-12-31

Årets sista inlägg

Så är detta år snart slut. Jag summerar såhär: det började i botten, men slutar på toppen! Och jag hoppas verkligen att nästa år blir lugnare. Jag missade totalt att min blogg fyllde 1år den 2/12, grattis till den (och mig) i efterskott. Har gått och funderat på att eventuellt ha någon form av "tävling" för att fira, men det får jag återkomma om senare.
Nu till senaste alstret, som är en pyjamas av det gröna elefanttyget. Denna sydde jag i julklapp till gumman och trots att jag började med den veckan före jul, så satt jag ändå uppe till 2 på morgonen den 23:e och fixade med det sista... Ett ganska vanligt problem här hemma! Sambon fick välja mellan gula och röda muddar och som ni ser valde han rött, vilket blev riktigt snyggt ihop. Pyjamasen är lite stor, för jag vill ju att hon ska kunna ha den ett tag och så är det skönt med kläder som räcker till ordentligt över alla kroppsdelar. Byxbenen och midjan på tröjan har jag stickat med tvillingnål och vit tråd.
Och för att det hela skulle bli lite roligare, så sydde jag en matchande pyjamas till dockan också. Det blev mycket uppskattat! Gumman håller långa utläggningar om hur hon och dockan har likadana pyjamaser; "men dockan ä ju lite mindje och haj föttej på sin pyjamaf", som hon säger.
Mönstret till dockans pyjamas är från Burda nr 8306 och består av två delar ok, fram -& bakstycke, ärm och "fotsulor". Från början tänkte jag hoppa över att göra ok och därmed också rynkningen i fram -& bakstycket, för rynkning är inte riktigt min stil. Jag förknippar det lite för mycket med rosa 80-talsfluffiga klänningar, men sen tänkte jag att tyget jag skulle använda varken var särskilt rosa eller fluffigt, så det blev rynkor den här gången. I efterhand kan jag säga att det blev helt okej, rynkorna syns knappt ändå. I mönstret har de använt kardborre i ryggen för att öppna och stänga pyjamasen, men jag valde att sätta dragkedja där istället, det känns lite ordentligare. I hals och ärmar blev det likadan röd mudd som på den stora pyjamasen och här gick jag väl lite till överdrift när jag sydde på mudd precis som jag gör till stora kläder, vilket alltså är att sy ihop mudden, vika den dubbel och sen sy på den på den färdigsydda tröjan/byxorna. Det blev ju galet pilligt att få in denna lilla minimala mudd i symaskinen. Ett bättre alternativ hade ju varit att först sy på mudden och sen sy igen ärmen (vilket jag kommer göra nästa gång), men när jag kom på det hade jag redan sytt ihop ärmarna och ville inte sprätta. Sist satte jag en liten bit resår upptill på foten och sydde fast fotsulan.Behöver jag nämna att elefanttyg och röd mudd kommer från Jofotex?! De har ju för övrigt kommit med nya plyschtyger som är randiga, men den jag tyckte var snyggast är tyvärr redan slut (olivgrön/limegrön). Så går det när man inte hänger på låset! Kvar finns i alla fall grå/svart och mörkblå/turkos. Jag tyckte den grönrandiga skulle bli fin som mysoverall till gumman. Hon börjar växa ur sin röda nu och jag planerar att sy en ny i strl 110. Det blir väl vilken dag som helst nu... :) Hmm, det ligger väl närmare en miljon projekt och väntar!
Föresten har jag blivit med syrum! Det är ju glädjande nyheter för hela familjen, som nu slipper tråd och tyger överallt. Men jag huserar inte själv i det rummet, gumman har det också som lekrum. Vi gjorde helt enkelt så att vi flyttade in gummans säng i vårt sovrum, hon sover ändå alltid i vår säng och då blir det ju lite smidigare om man har egen säng och vi slipper trängas allihop i en säng. Datorn flyttade ut till vardagsrummet (datorn och symaskinen stod tidigare i vårt sovrum) och gummans rum blev alltså syrum/lekrum. Smidigt också att jag kan sitta och sy medans gumman leker, utan att behöva dra runt leksaker i hela lägenheten. Och jag kan sy på kvällar/nätter utan att störa...

GOTT NYTT ÅR!!

1 kommentar:

Snokis sa...

Bilderna blir inte större om man klickar på dem.