2009-02-06

Det blev...

...inget Jofotex igår. Det blev någon form av magsjuka/feber istället. Det var väl helt enkelt vår tur nu, alla andra jag känner har ju legat däckade i veckor. Men det är bara gumman som är sjuk, så jag har planer på att hinna sy lite medans hon tittar på barnprogram.

Fråga:
Är det någon som vet var man kan få tag på den lilla "gummiringen" som sitter på napphållare (alltså ringen som ska sitta runt nappen)?? Jag skulle tillverka lite egna hållare, men har inte hittat någon sån ring än. Vet du, får du gärna tipsa!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gick till en VVS-butik och köpte sk O-ringar, sådana som man har som packningar. Funkade jättebra! /Mian

Krumitott sa...

Tack för tipset! Det var ju himla smart!

Emmas dagar sa...

De jag använt, kommer du ihåg? är O-ringar och är köpta på Biltema i blandad kompott. De mindre och tunnare är jättebra för att hålla reda på mönsterrapporter i min stickning :-D
Gumman får krya på sig!

HugOlle sa...

Jag köpte jättebra ringar av Sygryn. De passar perfekt o är inte giftiga på nåt vis.

kilje sa...

Ååå har funderat på samma sak. Det där med O-ringar var ju smart och säkert mycket billigare än om man skulle köpa "napphållar" ringar.

Krumitott sa...

Här trillar det in bra tips, tack alla!
Emma: gumman är bättre nu, det tog bara ett par timmar så var hon mellan tak o väggar igen! Hoppas allt är bra med er!!

Snokis sa...

Jag skulle vilja tipsa om att få gumman att sluta med napp i stället. Då slipper ni det där snusket.

Krumitott sa...

Snokis: Här får jag visst vara övertydlig: det är alltså inte gumman som ska få en massa nya napphållare, utan jag ska tillverka egna för att sälja.

Krumitott sa...

Tack för tips om napphållar-ring. Kan berätta att jag hittade o-ringar på Clas Ohlsson. Tunna, smidiga o sitter perfekt. Dessutom billiga, 2:-/st.

sygryn sa...

Hejsan!

De ringar som Clas Ohlsson säljer är ej livsmedelsgodkända, de är av ett material som används för pacningar till hydraulik(olja) De tål ej vatten under tid, kan då spricka (tänk; dreggel, tvätta i tvättmaskinen) Alltså är de ej så säkra.

Det bästa är då att använda livsmedelsgodkända o-ringar, som tål att användas i vatten. Dessa är tyvärr dyrare, men säkrare. Om du vill ha tag på dessa ringar, kan du köpa av mig, jag säljer dem. Eller om du har frågor. Maila till sygryn@telia.com Mvh Malin

Anonym sa...

För 7,50/st....skulle inte tro det Sygryn :)