2009-02-05

Litet bebis-set

Jag fick en beställning på munkjacka och byxor för ett par veckor sedan och förra helgen blev jag äntligen klar! Beställaren och jag mailade flitigt om tyg, storlek, utseende osv och till slut kom vi fram till detta; byxor med bruna ugglor och turkos mudd och turkos munkjacka med bruna muddar och dragkedja. Men tyvärr höll inte den turkosa mudden jag hittade måttet och passade dessutom inte till den turkosa velouren, så det blev ett raskt byte till brun mudd även på byxorna. Jag fodrade också luvan med uggletyg, helt på eget bevåg, för att få en helhet i setet. Beställaren ska inte behålla kläderna själv, utan de ska ges bort till en vän som fått barn. Då blir det lite extra svårt, tycker jag, att bestämma tyg och färg, när man inte har koll på vad de gillar för stil och typ av kläder. Beställaren trodde i alla fall inte att de gillade "skrikiga" retrotyger sådär vrålmycket, annars verkade det mesta funka. Så då blev det ugglor och turkost.
Och så fick jag lära mig lite nya saker; hur man fodrar en luva och hur man syr dit mudd och dragkedja snyggt i en munkjacka. Som vanligt är det Wikit som bistått med fantastiska råd och smidiga förklaringar, det underlättar verkligen att känna någon som har en riktig sömnadsutbildning, när man själv är en sån som mest bara hittar på lösningar... De är ju inte alltid så genomtänkta och resultatet blir inte alltid så bra heller...
Till detta projekt inhandlade jag ett mönster, då jag inte har något byxmönster för riktigt små barn och jag tycker det kan vara svårt att veta hur stort/litet man ska göra om man måttar på ett ungefär. Midjemudden på byxorna fick jag ändå chansa på, eftersom byxorna i mönstret var med resår i midjan. Tror jag ska ta med måttband och mäta lite muddbyxor i olika storlekar på stan, så har jag något att utgå ifrån.
Jag hoppas, hoppas, hoppas att kläderna passar bebisen och att föräldrarna gillar valen av tyg!! Beställaren var i alla fall mycket nöjd. Och kanske tycker det upp någon bild på bebis med kläder på mailen så småningom, om man har lite tur... : )
Turkos velour från Tygvaruhuset. Uggletyg och brun mudd från Jofotex. Mönster: Burda.

Och så har flodhästarna landat på Jofotex. Grön, gul, orange, turkos och lime finns att frossa i! Jag som inte skulle köpa något alls av det tyget ringde igår (så fort jag sett det på hemsidan) och la undan 1.5m av vardera orange, turkos och lime. Jag bara MÅSTE ha allt som är i turkost och lime, mina nya favoriter! Och orange är aldrig fel. Jag tror färden går ditåt redan ikväll... Min sambo bara suckar och skakar på huvudet............

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det blev svinbra, som vanligt! Jag gillar verkligen kombinationen turkost/brunt och uggletyget!

Anna-Snoddas sa...

Jättefint! De kommer bli jättenöjda! :)

Junebacken sa...

Jättefint set! Färgkombon är jättefin och det ser så välsytt ut. Vad roligt det är när man får lära sig något nytt!