2009-02-05

Elefant!

När man tittar runt på bloggar, så ser man en hel del elefanter. De verkar vara väldigt populära och till slut kunde jag inte stå emot, utan var bara tvungen att försöka mig på en egen. Egentligen var jag ute efter en mindre modell, men efter lite halvhjärtade försök att göra ett eget mönster gav jag upp och tog den enkla vägen, nämligen Burdas mönster nr 7904. Den elefanten känns helt enorm, höjden är ca 30cm, men på bredden är den ju hur stor som helst!
Den här elefanten sydde jag egentligen för att ha som "pris" i en utlottning här på bloggen, men när den var klar var gumman redan så kär i den att jag inte kunde låta den åka ifrån oss.
Tyget jag använt är en lapptäcksstuvbit från Tygvaruhuset, som räckte perfekt till elefanten. Till ögon har jag använt röda knappar (även dom från Tygvaruhuset). Svart, vitt och rött är väldigt snyggt ihop, tycker jag. Lite modifieringar av mönstret blev det också, jag har inte sytt dit några betar och inte heller gjort munnen öppen. Den här sydde jag lite som jag trodde att den skulle sys, vilket resulterade i att jag gjorde momenten i fel ordning och fick hålla på en aaaaning längre än vad som behövdes. Nu har jag gjort en till och då följde jag beskrivningen ordentligt och det gick bra mycket snabbare. Kropp och svans är fylld med ludd och i öronen är det vadd (vlieselin stog det i beskrivningen, men det tyckte jag blev för tunt). Mjuk, stor och gosig är den!

8 kommentarer:

Anonym sa...

underbar, jättevackert tyg...

Anonym sa...

Jag förstår att gumman blev kär i den! Jag får väl aldrig någon gjord, det är bara att hoppas på barnen...de ska ju sy något med sina fina sygrejer som de fick. Planerna började redan i bilen på vägen hem!

Snokis sa...

Snygg! Har du...

Snokis sa...

http://www.skaparmani.blogspot.com/

Anonym sa...

- Urfin, speciellt med just det tyget! :o)

kilje sa...

Helt fantastisk! Förstår att dottern blev förälskad i den.

Emmas dagar sa...

ÅH, så fin!

Mannagryn sa...

Jättefin! Snyggt tyg också.