2009-07-25

Marknaden närmar sig...

...och jag är väl ganska klar. I alla fall med sömnaden. Nu återstår att göra skyltar, prislista och "tags" till alla grejerna. Och det lär väl ta en stund...
Här är ett litet urval av saker jag sytt de senaste dagarna:
Maskskallror i alla möjliga färger och snygga frisyrer! Inuti finns en "plingare". Det blev också en prototyp på en stjärnskallra som jag inte blev så nöjd med, så då blev det inga fler. Den här får i alla fall följa med imorgon.
Tetra-necessärer i prickig vaxduk. Premiär för mig att sy dom, de var väldigt lätta och roliga att göra. Jag valde 20cm dragkedja till dom, så de blev ganska stora och rymliga. Som extra detalj gjorde jag hällor både uppe och nere vid dragkedjan så man har något att hålla i + att man kan hänga den på en krok då. Sen glömde jag att sy fast namnlappen på den röda, vilket jag då löste genom att vika den runt hällan och sy fast och TUR; den passade perfekt! Och såhär i efterhand tycker jag faktiskt att namnlappen blev finare där, ibland kan ett misstag bli väldigt bra!
Sista projektet blev att göra s.k. kulpåsar, en tygpåse att ha sin glaskulor-samling i. Jag har också fyllt alla påsar med kulor, för att det ska bli lite roligare.

Skallror: enfärgad velour från Jofotex, Tygvaruhuset och S&S, randig velour (gul/orange) och plingare från Jofotex. Dmc-garn från Tygvaruhuset. Mönster: eget.

Tetra-necessärer: prickig vaxduk från Tygvaruhuset. Dragkedjor från Jofotex. Mönster: Ica kuriren.

Kul-påsar: tyg med träd och tyg med stor blomma från IKEA. Kanintyg och glaskulor från Åhlèns. Tyget med färgade blommor är en duk från Lagerhaus. Anoraksnoddar och snoddstoppar från Jofotex och Tygvaruhuset. Mönster: eget.

Imorgon hoppas jag att det är bra väder, mycket folk och att jag får någonting sålt - det skulle vara fantastiskt kul!

4 kommentarer:

Snokis sa...

Den orangea ballefjongen är finast.

Myssel sa...

Vilka fina saker du sytt! Hur syr du håret på maskarna?

Anna-Snoddas sa...

Oj så mycket fint! :) Gillar dina maskar!

Krumitott sa...

Myssel: Hoppas jag kan förklara utan att det blir rörigt... :) Jag brukar försöka räkna ut hur mycket garn som går åt till frisyren och sen gör jag en knut på garnet. Börjar sy inifrån och ut, så att det bildas öglor uppe på huvudet. Längden på öglorna bestämmer hur långt håret blir. Sen syr jag så tills jag är nöjd med "tjockleken" på håret. När jag gjort sista öglan och är på insidan av masken, syr jag tillbaka till stället där jag började, för att fästa det jag har sytt lite bättre. Sist knyter jag ihop de båda ändarna med varandra och tar på lite textillim för bättre hållbarhet. Sedan klipper jag upp öglorna och stajlar frisyrerna - det roliga!
Hängde du med? Det är alltid svårt att förklara utan att det blir för invecklat, men om det verkar oklart får du höra av dig så kan jag visa med bilder!