2009-07-13

Till mig

För första gången i mitt liv har jag sytt - inte bara ett - utan TVÅ plagg till mig själv! Helt otroligt! Eftersom vi skulle träffa lite nytt folk på middag hos svärmor tänkte jag att det ju faktiskt kunde vara kul att ha något annat på sig än det gamla vanliga tråkiga. Jag är inte en sån som gärna klär upp mig, men ibland känns jeans och urtvättad tröja lite...trist... Och det är ju inte helt fel att sy något till sig själv emellanåt! Först bestämde jag mig för att göra en tunika som jag hittade mönster på i Allt om handarbete eller Burda, kommer inte ihåg vilket det var. Jag föll för modellen tack vare trumpetärmarna, det är något jag inte har för mycket av i min repertoar! Tygvalet var ganska enkelt; en mörkbrun ekologisk bomull som är galet mjuk och skön. På mönstret hade de gjort en knappslå fram och så skulle alla kanter fållas, men det valde jag bort och körde kantband istället. För att bryta av valde jag det orange kantbandet, vilket gjorde att den blev lite tillpiffad, så att säga. Till denna tunika fick jag då för mig att jag skulle ha en jeanskjol, så då snabb- & slarvsydde jag ihop en sådan också. I princip bara ett stort stycke denim som sytts ihop och sen svart mudd i midjan. Okej, lite engagerade jag mig faktiskt och sydde tvillingsöm i orange på kjolfållen, för att få någon slags matchning till tunikan. Kjolen vart väl inte vrålsnygg direkt, men den funkade ju att ha på middagen och här hemma kan man gå i vad som helst! :-)

Och utan helfigurspegel hemma var det ju ganska svårt att se hur man såg ut, men det kändes ok i alla fall. Lite ovant är det ju när man har något man inte brukar ha på sig. Ska bli kul att höra vad andra man känner tycker, om det är fult eller snyggt, om det passar mig eller inte...
Och nej, jag har inte redan tröttnat på strykbrädet, men jag fotade kläderna efter middagen och då var de ganska skrynkliga och jag orkade inte stryka dom igen... Lat, jag vet, ni får stå ut med skrynkelbilder. Föresten, trumpetärmar var väldigt lätta att doppa i maten märkte jag, det krävs nog lite träning på armföringen där!
Brun ekologisk bomull, denim, mudd och orange snedslå från Tygvaruhuset.

2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Snyggt!
Jag brukar säga att det är snygga skrynklor. Jag orkar aldrig stryka. Dessutom så var vi på tippen med vårt strykbräde igår så nu KAN vi inte stryka ;-)

Krumitott sa...

Jag slipper helst oxå att stryka, men denna tunika måste tyvärr strykas för att se vettig ut. Fast det blev roligare med det nypimpade strykbrädet, kanske det även funkar på dig??!