2009-10-15

Andra PIF:en klar!

Och den gick till Rostis. I ett mail till mig skrev hon att hon har svårt att komma över de nya "retro"tygerna (landskap, moln, flodhästar osv.) och gärna skulle önska sig något av just de tygerna. Detta tog jag fasta på och pif:ade fram en mössa i orange flodhästar, en brun molnmössa och en haklapp i landskapsctc med orange kantband. Lite fuskade jag; haklappen hade jag redan klar sen marknaden i somras, men jag tyckte den passade utmärkt till pif:en. Till Rostis själv blev det inget retrotyg direkt, men ändå ett av de snyggaste tyger jag någonsin skådat; svamptyget. Det blev en necessär den här gången också, med ett svartprickigt tyg inuti. Den här gången tog jag tyget och lakansväv och strök vliesofix emellan (och så likadant med det prickiga tyget) och det blev riktigt stelt och bra. Då håller de formen ordentligt.
Mössorna var det faktiskt första gången jag gjorde och det gick över förväntan (nu kanske inte mössor är så svåra, men ändå...). Då Rostis barn är lite äldre fick jag chansa väldigt mycket på storleken, men jag hoppas att de passar. Mönstret till mössorna är från 70-talet. Vill du läsa vad mottagaren tyckte? Klicka HÄR!

3 kommentarer:

yngla sa...

Snygga mössor! Gillar formen massor.

Och visst är svamptyget ljuvligt!

Asksvart sa...

Svamptyger är ju grymt snyggt :)

Nette sa...

ja, mössorna passade, Stina knös dem båda och hade molnmössan till skolan idag. Jag bara älskar necessären, underbart tyg med....