2010-01-08

Syrummet

Här kommer lite utlovade bilder på mitt syrum. Fortfarande är det en del som ska göras, bla. sätta upp tapeter (jag önskar mig Eldsblomma av Josef Frank) och måla tak och lister vita. Utrymmet är helt okej, men det är snetak överallt vilket gör att man inte kan gå upprätt på så många ställen. Fönster saknas också. Trots det är det väldigt skönt att ha ett eget ställe, där man kan få sprida runt sig precis hur man vill. Oftast är det ju inte så välstädat som när bilderna togs...

UFO-väskan möts man av direkt! Strykbrädan får stå framme för jämnan, den används så ofta att det inte är någon idè att ställa undan den. Fast här önskar jag att jag hade nån form av nedfällbart tillklippningsbord, för ett sånt saknar jag verkligen! Nu är det ju golvet som gäller... Anslagstavlan på väggen är en enkel,billig variant från Ikea som jag fräschat upp med ett av deras snygga tyger, vilket förövrigt strykbrädan också är.

På motsatta sidan har jag alla tillbehör i en hylla. Här samsas allt man kan tänkas behöva i syväg med penslar, målarblock, fina papper, pennor och andra pysseltillbehör.

Hyllan med tygerna. På vänstra sidan har jag två korgar med spillbitar, som någon gång kanske kommer att bli ett lapptäcke. Eller flera. På högra sidan har jag en tygkasse med lite udda-tyger.

Arbetsplatsen! Här står mina trotjänare, Husqvarna Viking och Janome Baby-lock. Ofta har jag besök av gumman, så hon har sin egen stol här inne. Notera snyggaste tavlan av Wikit, som jag fått i present.

8 kommentarer:

Hello sa...

Vad mysigt!

Har du sett mitt nerfällbara tillklippningsbord som jag bloggade om häromdagen? (Inlägg nr 2 uppifrån i skrivande stund)

Tekrånglat sa...

Åh va kul att se!
Jag har nämligen blivit erbjuden att ha syrum på vårt öppna loft här i lägenheten.
Skulle förmodligen se nästan likadant ut.

Palven sa...

Lyckost!!!

Jenny Mårtensson sa...

Jättefint :-) Jag sitter i våran källare där vi också har tvättstuga i samma rum. Lite trång o tråkigt :-)

Anonym sa...

Åh! Mocklis dig som har ett eget krypin, jag drar fram allt till köksbordet med jämna mellanrum.

Emma sa...

Va mysigt det ser ut! Man behöver verkligen ett eget krypin, där man kan härja fritt :)

Fangoria sa...

Oj vad fint du fått det i ditt syrum! Jag får lite lätt ångest av allt stök som råder i mitt tygförråd...

Krumitott sa...

Hello: Jag såg ditt tillklippningsbord och det är ganska exakt samma modell som jag har funderat på till mitt rum! Det måste vara nedfällbart för att få plats, men sen har jag inte kommit längre i tankarna, det är mycket finesser som ska finjusteras.