2010-01-02

Landskapsklänning

Före jul tog jag mitt förnuft till fånga och satsade tid och pengar på att fixa i mitt syrum. Vi har det sjukt kallt i huset ibland och eftersom tygerna låg på golvet så blev de iskalla och jag tror inte att det var så bra för dom. Så iväg till Ikea i snöstorm för att köpa lite inredning och sen har det fixats både före och efter jul för att bli klar. Svårast var förstås att få in alla tyger i hyllorna, men till slut gick det. Jag har faktiskt en annan tanke med att inte köpa en alltför stor förvaringsplats för tyger och det är att det då måste försvinna lite tyg innan det köps nytt...Hmm, bra tanke, men om den funkar i verkligheten är ju en annan sak! :) När jag höll på och fixade tog jag alla mina UFO:n och la dom i en snygg väska (ungefär samma tanke där; det får inte bli fler ufo:n än att de får plats i väskan) och nu kommer jag då äntligen till poängen med det här inlägget: denna klänning var en av dessa ufo:n jag hade i gömmorna! Eller i gömmorna föresten... Jag visste hela tiden var ufo:na höll hus, jag bara försökte ignorera dom...
Klänningen har jag haft urklippt i ett antal månader, men igår ägnade jag dagen åt att färdigställa den. Tyvärr var det två mindre skönhetsfel i tyget, som man kan se på sista bilden, vilket jag insåg när allt var urklippt. Surt, men nu skulle ju inte den här säljas så det fick gå ändå. Tanken var att gumman skulle ha den, men med hennes bestämda smak så trodde jag att den skulle bli ratad. Får väl ge bort den istället, tänkte jag, men till min förvåning blev gumman helt lyrisk när hon såg den och skulle absolut ha den själv.
Det var kul att göra en lite mer arbetad klänning som omväxling. Livet är vändsytt och på innerdelarna strök jag fast en tunnare vlieseline. Kanten nertill är först overlockad och sen uppstrykt 2cm och fastsydd med gul tråd. Stickningarna runt livet är också stickat med gult. Satte tryckknappar i axelbanden, i undre blev det två tryckknappar så man kan justera längden en aning. För att dölja de synliga delarna av tryckknapparna på ovansidan sydde jag fast en gul ganska stor knapp över dom. Klart! Och ett ufo mindre i väskan! Mönstret till klänning kommer från Simplicity och tyget är från Lagerhaus (påslakan). Bilder på hur syrummet ser ut kommer i ett senare inlägg.

6 kommentarer:

Snokis sa...

Ska Gumman gifta sig?

Vindling sa...

Jättesöt klänning. Och kul att den trots allt blev uppskattad, det är ju alltid lite svårt det där.

krumitott sa...

Snokis: Ja. Med Gunnarrr.

Doris_Assar sa...

Superfint, smart med de dolda tryckknapparna :-)

Hello sa...

Jättefin! Kul att hon gillade den!

Anonym sa...

Jättesnygg tycker jag!!! Tack för att du får mig på banan igen när jag gått ner i bloggdvala!!!