2010-03-10

Beställning

Fick en beställning på en klänning strax efter jul och efter mycket mailande om idéer, tyger och modeller kunde jag köra igång med själva sömnaden för två veckor sen. Det kändes extra kul att beställningen kom från en tjej som hittat mig via nätet och vågat chansa på att jag skulle kunna genomföra hennes idè. Jag fick en bild mailad till mig, för att ha någon förlaga vad gäller modellen och med den som utgångspunkt letade jag fram ett mönster ur gömmorna, som jag sedan använde som grund. Jag gjorde sedan lite förändringar; ritade om hals och ärmhålor en del för att de skulle sitta tajtare och bredden på kjoldelen chansade jag lite på. Visste väl på ett ungefär hur mycket tyg det går åt för att göra rynkor, men stog inte och mätte och grejade så mycket utan körde på ögonmåttet. Och det gick vägen! Kjoldelen blev exakt på millimetern i rätt bredd, så det gick att rynka så som jag tror att beställaren ville ha det. Offwhite kantband och sprund med knapp bak var ett önskemål och jag tycker det blev jättebra. Överhuvudtaget är jag så himla nöjd med den här klänningen; sömnaden gick perfekt - inte ett problem, modellen var rolig att göra, trots att jag själv inte är något stort fan av rynkning och allt flöt på i fin harmoni! :)
Sen blir man ju ändå skitnervös och tänker att beställaren kanske tycker den är helt fel, ful och inte alls vad hon/han tänkt sig. Men det behövde jag inte alls vara, för ganska snart efter att jag mailat bilder, så fick jag det här svaret: Herregud, den är helt underbar! Och "E längtar efter klänningen". Så mycket bättre kan det ju inte bli! Det har även inhandlats ett par röda trätofflor med hjärtan på som ska bäras till klänningen. Snyggt!
Klänningen är i 116 och det röd -& vitrutiga tyget (100% bomull) kommer från f.d. Tygvaruhuset. Gumman fick modella lite, så man kunde se hur den såg ut live.
Föresten blev "Pixlr.com"-lyckan väldigt kort. Den senaste tiden när jag har försökt redigera bilder har det varit så otroligt trögt att det tagit timmar att göra en bild. Dessutom kan sidan helt plötsligt läggas ner och har man inte sparat bilden precis innan så är ju allt jobb man lagt ner borta... Är det någon som har/har haft liknande problem och vet vad som är fel? Jag är inte helt säker, men jag tror att problemet uppstod vid senaste gången vi uppdaterade. Hjälp mottages tacksamt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den ser ut precis som jag föreställde mig den och är förstås svinsnygg!! Lagom mycket rynkor tycker jag. Well done....! Tack för uppmuntrande ord på min sida förresten!

Snokis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ulrika A sa...

Vi tackar så mycket för hjälpen med klänningen och E älskar den verkligen. Jag väntar fortfarade på tofflorna som kom i fel storlek så snart kommer det en bild.
Tack igen och på återseende!

Kram Ulrika och Elin