2010-02-28

Lördagens sy-race...

...resulterade i två par byxor och en molnfilt. Det var ju inte så himla mycket, tänker ni säkert, och det är ju sant! :) Men med tanke på att jag inte varit i närheten av symaskinerna på en vecka och två av alstren är gamla UFO:n så känner jag mig väldigt nöjd. Just nu är sylusten på topp och jag har massor av idèer och jag vill bara sy hela tiden. Det känns väldigt skönt eftersom jag saknat den där riktiga lusten att sy ett tag. Nu känns det som jag är på banan igen!
Först ut blev det ett par vuxen-mysbrallor. Dessa var tänkta till mig själv, men i ivern att göra mönster och klippa ut dom i tyget INNAN jag kollat om de passade, så blir det nu ett par till min syrra istället. Jag använde ett par av mina gamla mysbyxor och ritade av, men gjorde "stjärt-delen" alldeles för liten och innan det slog mig hade jag raskt klippt ut byxorna :( När jag väl insåg misstaget var det ju liksom väldigt försent... Grejen var att jag köpte det röda joggingtyget, som är av jättebra kvalitè och dessutom lite tunnare än vanlig jogging, just för att göra ett par byxor till mig. Nu vet jag inte om tyget räcker till ett par till. Men det är ju ingen idè att vara bitter, nu får istället min syrra ett par sköna bralls, så de kom ju till användning i alla fall. Hon fick välja färg på mudden, som skulle vara orange. Tror att dessa kommer att passa henne bra, de blir nog sådär lagom säckiga på. Och jag har ritat ett nytt mönster till mig själv!
Röda joggingtyget och orange mudd från f.d. Tygvaruhuset.
Andra paret byxor är de små som ligger ovanpå. Dessa sydde jag ihop för länge sen, men när mudden skulle på tröttnade jag och de hamnade i UFO-väskan. Nu är de klara och med limegrönt till blev de väldigt våriga och glassiga! Storleken är 62/68 med gott om utrymme för benen. Cerise velour från f.d. Tygvaruhuset, limegrön mudd från S&S.
Sist ut blev det en skön molnfilt. Fleecen på baksidan har även den legat urklippt i UFO-väskan och nu är den äntligen ihopsydd. När jag letade bland trikåerna fastnade jag egentligen för de gula elefanterna (Jofotex), men tyvärr räckte inte det tyget om elefanterna skulle ligga åt rätt håll. Så då fick det bli moln istället och moln kan ju aldrig bli fel! :) Dekorstickningen runt om filten fick också bli i limegrönt. Molntyget är såklart från jnydesign och limegröna fleecen är från f.d. Tygvaruhuset.
"Åh, den häj filten äj så mjuvk och hööön!"
De små byxorna och filten har inga nya hem ännu så om du är intresserad är det bara att maila: krumitott@hotmail.com.
Den uppmärksamme ser också att jag har redigerat bilderna och tagit bort bakgrunden. Jag har alltid tyckt att det blir mycket finare så, men orkar inte riktigt fixa såhär med alla bilder. Nu har jag dock tänkt om och tänker att det kan vara värt mödan för att få finare bilder. Jag har inte Photoshop, så jag redigerar istället bilderna på nätet, hos Pixlr. Det är värt att titta in där för den som saknar Photoshop.

7 kommentarer:

Singh sa...

Tycker du har jobbat på riktigt bra! Det är så svårt att hitta tid när man är familj tycker jag. Fina plagg och filt. Tack för tipset om Pixir, ska kolla in där. Har inte heller photoshop och gillar också redigerade bilder. Får se om jag fattar hur man gör...

Krumitott sa...

Nu fick jag en ny blogg att kolla på... :) Jag tror du fattar hur det går till, annars är det bara att du hör av dig!

Shamu sa...

Så deilig den så ut den voksenbuksen. Herlige farger og fin finish!

Takk for tips om Pixlr. Genialt for oss som ikke har photoshop!!!
Men har du en liten tips om hvordan gjør akkurat det du har gjort her? Klippe ut selve motivet på en hvit bakgrunn? Jeg har prøvd og prøvd men finner det ikke ut... hehe..
Blir utrolig taknemlig om du orker å forklare meg?

Anonym sa...

Härligt att jobba av gamla ufon. Ser fint ut!

Krumitott sa...

Shamu: Här kommer en liten förklaring :) : Jag tar fram bilden och förstorar upp den jättemycket, så det blir lätt att se gränsen mellan motiv och bakgrund (längst till höger på Pixlr har du en minibild där du kan förstora. På minibilden finns en ruta som visar var nånstans på stora bilden du är). Sen tar jag en stor pensel med vit "färg" och målar över bakgrunden (penslar osv finns i verktygsfältet till vänster) tills jag är så nära motivet att det bara är en tunn bakgrundskant kvar. Då byter jag till en mindre pensel och "målar precis intill motivet. Iom att bilden är så uppförstorad är det relativt enkelt att måla, blir det fel kan man ångra. Till små hörn finlirar jag lite med en pytte-pensel för att det ska bli bra. (Den vita, och alla andra färger, hittar du längst ner till vänster)I Photoshop ska det finnas något som heter "magnetlasso" som du kastar över motivet och på det sättet frilägger motivet från bakgrunden, vilket naturligtvis är super, men tyvärr inte verkar finnas hos Pixlr. Det jag beskrivit nu är bara sättet jag gjorde på, så det är möjligt att det finns många andra varianter, som jag inte provat. Enklast är nog att ta en ganska enkel bild, göra en kopia på den och sen prova sig fram. Lycka till!
Jag förklarar gärna mer om du (och andra) kör fast, men jag är inte på något vis expert! :)

Lis sa...

Så du pjattar och efterbelyser inte med hålkort menar du? (förlyso) ...hehe...haha...
Du är en inspiration, alla dessa alster kunde man inte gissat sig till, ens utan after-ski-fotografierna i korridoren, för tolv år sen! :o)
Imponerande, Guld!
KRAM!

Krumitott sa...

Lis: :)! Tack, tack! Shit, har det redan gått TOLV år?? Sjukt!