2010-03-21

Nu är det vår!

Och det firade jag genom att sy denna goda vårklänning. Visserligen är jag mest en vinter-människa; jag verkligen gillar snö, kyla och allt roligt man kan göra på vintern, som att åka pulka och sånt. MEN, det är också ganska skönt när det blir varmare och man kan gå på vägarna utan att riskera att halka och slå ihjäl sig och det kommer fram lite gräs och blommor igen.
Jag hade sparat en bit cerise velour, vikt att endast bli något plagg till gumman, eftersom hon är väldigt kär i just det här tyget. Att det skulle bli en klänning kändes väldigt självklart! :D Barnet i fråga använder verkligen inga andra kläder... Eftersom det här var i samma veva som denna älskade klänning började bli för liten, så tänkte jag mig en likadan modell, men med nya färger.
Jag har utgått från en raglantröja (storlek ca 5 år) och så har jag förlängt den och ställt ut den (det är nästan alltid så jag gör mina klänningar :)). En tanke var att ärmarna skulle få långa muddar, så blev det ju också, men trots att jag faktiskt mätte mot en annan klänning så vart de precis lagom. Jag hade ju helst velat att de gick ner en bit över handen, annars är ju risken att hon växer ur den ganska fort. Å andra sidan har jag säkert tröttnat på den här då och får på så sätt chansen att sy en ny... Hehe!
Gumman fick även välja färg på mudden och tog den här gräsgröna. Jag höll på limegrön - då hade det verkligen blivit en vårig prinsesstårta! Men i gummans värld var inte lime ett alternativ och den här gröna är också fin till det cerisa. Jag kantade halsen, och även nederdelen den här gången. För att slippa att få flera skarvar runt klänningen (muddbredden är bara 45cm) så la jag mudden åt andra hållet (stretchen hamnar då neråt istället för åt sidorna) och kunde då få ut två hela remsor mudd att kanta med. Det blir inte supersnyggt i mina ögon, men det funkar!
Precis som föregångaren hade jag tänkt att även denna klänning skulle få någon form av ficka fram, gärna med en applikation av något slag. Men efter att ha klippt ut inte mindre än tre fickor som alla bara blev skit, så gav jag upp. Jag höll ut och kämpade på med alla tre, men de blev helt enkelt bara fel och när jag sedan frågade gumman så sa hon att hon inte ville ha någon ficka. Problemet löst! Ev. kan det bli någon applikation vid ett senare tillfälle.
En annan bra sak med våren är att man äntligen kan plocka bort alla klumpiga overaller, vantar och tjocka mössor. En del grejer får väl hänga med ett tag till, men en ny och lite tunnare mössa svepte jag ihop i morse. Gumman valde gul fleece till insidan och utsidan fick bli i snygga tågtyget. Och nu när jag har det tyget framme ska jag försöka producera lite plagg, en klänning blir det nog i alla fall.

På det privata planet har det också hänt lite grejer. I måndags började jag på en Starta Eget kurs och det känns så himla rätt (jag gillar t.o.m. balansräkning!). Jag har en ganska klar bild av vad jag vill göra, men det kan jag återkomma till om/när det blir något allvarligt av det. Och jag hoppas verkligen att det går vägen!
Jag skrev i mitt förra inlägg att jag hade problem med Pixlr.com och en av sakerna jag råddes till att göra vad att kolla upp om det fanns något som låg och störde i datorn. Så jag kollade upp programmen och vad hittar jag då? Jo, Photoshop! Jag hade gjort en installering av det för två år sen, men jag trodde inte att det blev riktigt rätt för jag kunde aldrig hitta det, men NU helt plötsligt så bara fanns det där! Jag blev vansinnigt glad och är nu på banan igen med redigeringen (tyvärr har jag också insett att jag nog är lite lost när det kommer till datorer...).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar klänningen. Sitter själv här hemma och söndagsmyser i gröna velourbyxor med breda muddar i rosa. Så snygg kombination på både liten och stor, och tjejen ser ju helnöjd ut!

Palven sa...

Härlig färgkombo!
Här damp det ner 1 dm snö på förmiddagen, så det lär ta ett tag innan våren kommer.....

Simsalabim sa...

Fantastiskt fin på! Jag gillar verkligen färgerna och de långa muddarna.

Anonym sa...

Gumman ser väldigt nöjd ut med både klänning och mössa! Det ska hon ju vara också för de blev ju skitbra! Gillar verkligen färgerna på klänningen... har länge tänkt måla något med den färgkombon men har inte bestämt vad det ska bli.

Doris_Assar sa...

Superfin!!

Madelene sa...

Såg att jag inte har dig i min blogglista! Jag råder genast bot på det!

Lis sa...

Urfin klänning på urgullig gumma! Hepp! :o)

Gissa vem som äntligen kan ha sin ärvda vita krumitott-tröja (fd body) med brunt ögelmönster? Bild kommer när tillfälle finns.)

Shamu sa...

Denne kjolen var jo helt fantastisk! så enkel og så kul! Fargesammensetningen var fantastisk flott.