2010-11-04

Födelsedagspresenter

När min äldre syrra fyllde år och hade sitt kalas var min present till henne att hon skulle få önska sig något som jag skulle sy upp. Jag tänkte kjol eller kanske klänning eller något, men T`s (min syrra) MYCKET blygsamma önskning blev istället ett glasögonfodral. Ett likadant som min yngre syrra beställde i somras. Eftersom jag tyckte att "bara" ett fodral kändes lite...fattigt, så bestämde jag på eget bevåg att jag skulle sy några saker till.

Först ut blev i alla fall fodralet. Det är vändsytt med annat svamptyg på insidan (samma tyg som till pocketfodralet här under) och som mellanfoder är det ett lager fleece. Dragsko upptill med ett fint prickigt band som gjorde sig så bra till tyget.
Nästa present fick bli ett pocketfodral. Jag har precis suttit och sytt upp flera sådana, så det var bara att fortsätta på den banan! Fodralet är fodrat med ett lakan köpt på Ikea och såklart fick den en kaninknapp! Runt om sitter tunn resår från Panduro, lite smalare än den jag köpte på Jofotex, men å andra sidan finns den i alla möjliga färger hos Panduro, om man vill ha det lite mer färgglatt. Jag har inte sytt fast resåren, utan bara knutit ihop den och sen dragit den runt fodralet och runt knappen.
"Icing on the cake" blev sedan denna lilla bonuspresent som jag knåpade ihop. Jag tog två bitar tyg som var ca 6x12 cm, la en bit band mellan lagren (räta mot räta) och sydde med ca 0.5 cm sömsmån. Vände rätt och klippte ut fyra st bitar av kartongpapper som jag stoppade in för att få stadga. Snedklippte hörnen på papprena, vek in tyget och sydde en söm rakt över. Och det blev...ett bokmärke! Perfekt att lägga i boken, som man självklart har slagit in i pocketfodralet. ;) Skulle man vara intresserad av att göra ett eget bokmärke tänker jag att det finns andra saker man kan använda som "stoppning": en bit kartong eller plast eller om det kan funka med vliesofix emellan? Namnlappen har jag sytt fast runt bandet och sen sytt två stygn för hand, för att det inte skulle åka omkring.
Förresten är jag så himla avundssjuk på alla er som ska till Syfestivalen i helgen! ÅH!
Jag hade så gärna varit där... Men jag får klappa på tygerna här hemma istället...

7 kommentarer:

hönapöna sa...

vilken present... snyggt!

Helena sa...

Jättefina presenter! Smart med bokmärket också!

Anonym sa...

Jättesnyggt presentkit! Ha en bra helg.

Snokis sa...

Hur går det med min KLÄNNING? har den fått halstyg än? Jag längtar.

Malin på pastill.nu sa...

Vilka fina saker och vilka härliga tyger, svampar är sötare än sötast :-)

Jenny B sa...

Fina fodral!
Har du köpt tyget någonstans nu? Jag har tyget men köpte för lite (eller har blivit lite fetare efter graviditet :-) ) och skulle gärna vilja få tag på mer. Vet du var man få tag i det nu så skulle jag bli glad att få veta.
Svara gärna till jennybroman@gmail.com

Jenny B sa...

Jag menar svamptyget med svart botten.