2010-11-27

Till en liten bäbis

Ett beställt och levererat s.k BB-kit, eller bebis-paket som det också kan kallas. En body, velourmuddisar, liten mössa och en skön filt i bruna moln med rött till. Tyvärr blev bilderna fruktansvärt dåliga, eftersom dagsljus är en bristvara, men jag har manipulerat dom så gott det går. Modellerna går att se i alla fall och tyget är väl välkänt?!


Body med kuvertöppning, mönster från Kwik sew. Röda velourmuddisar med röda muddar, benmuddarna går att vika ner. Liten mössa fodrad med röd fleece. Chansade vilt på att 40 cm i omkrets skulle bli ganska lagom. Gjorde först en mössa som blev så liten att den fick doneras till dockorna, men jag hoppas att den här ska funka. Egentligen skulle det bara ha varit molntyg på utsidan, men jag klippte den lite för kort, så då fick det bli en extra kant med rött istället.
Filten är ca 55x55 cm och funkar lika bra att ligga på som att ligga under :) Röd fleece på undersidan och röd dekorsöm runt om.

Jag vill passa på att tacka för alla Grattis-hälsningar jag fick i förra inlägget; Tack! Det känns väldigt skönt att vara ute och jobba igen. Det har redan hunnit gå två veckor och än så länge funkar allt smidigt...eller ja, ibland kör man ju fast lite i snön på småvägarna, men hittills har det inte varit några stora svårigheter att komma loss! :) Det enda som är lite jobbigt är att jag blivit ännu mer kvällstrött, lägger jag Gumman vid sju så somnar jag oftast själv också. För natten. Så sömnaden är det lite sådär med, det är jämt en massa annat som ska fixas först, men jag försöker få till en stund då och då i syrummet. Just nu håller jag faktiskt på med två långärmade klänningar till Gumman och så ska jag sy en adventskalender också. Det blir säkert klart när som helst...!

Fick en utmaning också, av Kiiromi, som handlade om 4 saker...
Såhär svarar jag:
* 4 tv-program jag tittar på: Desperate, Greys, inredningsprogram och Medium.

* 4 saker jag gjort idag: åkt till Ikea (ett helvete; lönehelg & gnälligt barn), sytt lite på klänningar till Gumman, hackat bort is från bussen och betalat räkningar (snart).

* 4 saker jag längtar efter: Cola, mer värme i huset, en resa till fjällen och en nyservad symaskin.

* 4 saker på min önskelista: ny kamera, nya roliga tyger, ny mobil och en CoverPro.   

Nu skickar jag den här vidare till Emmas dagar!

9 kommentarer:

Dekorasyon Ankara sa...

Thank you for this clever and useful design idea.

MemLin sa...

Superfin färgkombo!

Petra / Popetotrora sa...

Fint kit! Och kul att läsa svaren på frågorna och få veta lite mer om tjejen bakom allt fint sytt. :-)

Alexandra sa...

Jätte fint set du har stickat! Molntyget är underbart =)

Fangoria sa...

Jättesnyggt!!! =) Kul att läsa lite om dig, vi verkar ha liknande smak gällande TV...=)

Wimsan Mari sa...

Jättegulligt BB-kit. Och ett stort grattis till jobbet. Det är skönt när man får jobb efter så lång arbetslöshet.
Lycka till i fortsättningen !

MVH Wimsan

Emmas dagar sa...

Tack!
Den här gången har jag svarat :-)

Retro Elephant sa...

Vilket superfint set!

//Lina

Lis sa...

Har helt missat att du börjat jobba igen, men säger ju givetvis ååå så roligt - ett massivt GRATTIS och anställningstiden känns helt ok, skönt att slippa vänta även om det varit snurrigt, haha.
Sen vill jag också hålla med om att en resa till fjällen med sin snowboard, innan den pulvriserats av självdöd, samt en ny kamera hade suttit som en trissvinst på kontot! Hepp!
Kram som attans!