2010-11-13

Glada nyheter, pocketfodral och beställd byxa

Ska jag börja med den största och viktigaste glada nyheten? Såklart! Jag har fått jobb! Har varit arbetslös i ganska exakt ett år nu, sen Tygvaruhuset slog igen i Norrköping (och gud vad jag saknar det jobbet!), men fr.o.m. igår är jag på banan igen! Allt har gått så otroligt fort, så jag har inte fattat det själv knappt. I onsdagskväll sökte jag jobbet och i torsdagsmorse var allt klart. Så man kanske får vara lite förvirrad? :) Men vad ska jag göra då? Jo, jag ska köra skolbuss här i "stan" där vi bor. Skjutsa barn till och från skolan i en mindre buss. Jobbet verkar riktigt kul, jag gillar ju verkligen att köra omkring och skjutsa barn måste vara bland det roligare man kan göra när man kör buss. Som alltid när man kör buss så är det längre väntetider mellan turerna, men här är skillnaden att man faktiskt får betalt för den tiden, vilket gör att tjänsten är på ca 85%. Så det är helt perfekt på flera sätt. Bussen parkerar man hemma, så på morgonen är det bara att hoppa in och dra iväg! Verkligen noll restid. Jag är himla glad, även om det mest snurrar i huvudet just nu...
I veckan har det blivit lite sytt också. Jag håller på med ett BB-kit som är nästan klart och så har jag sytt en beställning åt en kompis, som också är nästan klart. Bilder kommer...
Förra, eller var det förrförra?, veckan sydde jag upp lite pocketfodral i fina retrotyger och i veckan lyckades jag få dom på bild också.
Fina tyger, fina knappar och ett rätt så roligt pyssel. Jag gillar förstås den som är längst ut till höger på övre raden bäst och den har jag faktiskt sytt till mig.
Och så trillade det in en liten beställning för ett tag sen också. En tjej som ville ha ett par retrobrallor med gul mudd till sin lilla bebis. Och det fick hon ju såklart! Det visade sig att hon också är sybloggare, en ganska nybliven sådan. HÄR hittar ni henne!
Och såhär blev byxorna. Strl 74 ca.

Och så hade jag en till glad nyhet, som hör hemma i en syblogg; jag har nämligen lärt mig virka! Äntligen! Och det var ju inte så svårt när man väl kom igång. I torsdags, på virkkursen, virkade jag en hel farmorsruta (med hjälp från min kusin. Tack!). Och jag fattade vad jag gjorde. Känns ju onekligen bra att utvecklingen går framåt. :)

Imorgon har bl.a. jag, Wikit och Yngla vår första träff i min och Wikits nystartade pysselgrupp. Vi ska ses och pyssla, inspireras av varandra, umgås och byta idèer. Alla tar med det dom vill göra och så hänger man hela dagen. Jag ska göra lite julkort och försöka mig på servett-decoupage, så det kan ju bli hur galet som helst! :)

Och nu måste jag verkligen gå o lägga mig! Trevlig helg alla!

18 kommentarer:

sorkmor sa...

Vilka snygga pocketfodral, är de sydda så man kan sticka in pärmarna? Grattis till jobbet med :)

hönapöna sa...

grattis till jobbet... låter kanon! Och det där tyget är bara så fantastiskt snyggt, jättefina brallor!

Mirrezz sa...

grattis till jobbet,låter ju jättebra! Hoppas du får köra en bättre buss än den mina barn har som skulbuss - bältena räcker inte till alla/fungerar inte,ibland har det hänt att barnen fått sitta i knät på varandra! Vissa vintrar har det inte funnits vinterdäck,de har glömt min son i skolan vid ngt tillfälle och vid två tillfällen har de kört iväg med min son ståendes på trappsteget utanför bussen när han fösöker stänga dörren...

Fangoria sa...

Grattis till jobbet!!!
Superhärliga retro pocketfodral, och byxor med!

Petra / Popetotrora sa...

Grattis, grattis till jobbet! Vad kul!
Och vad kul att du startat upp din virkkarriär också! :-)

Ha en jättefin helg!

designofluna sa...

Grattis till jobbet! vad roligt för dig!
ha en skön lördagskväll!
Kram Malin

Snokis sa...

Du har inte lagt ut mina kläder ju.

Snokis sa...

Nä just det, dom ville du inte se igen nä.

Emmas dagar sa...

Stort grattis till jobbet!
Det blir ju toppen för dig :-)
Snygga pocketfodral!

Ingrid sa...

Grattis till jobbet! Så skönt!! Och vilka snygga grejjor du har sytt, brallorna är hur fina som helst :)

Emilia sa...

Grattis till jobbet!
Snygga brallor (och pockefodralen i jätte-fina tyger)!

Asksvart sa...

Grattis till jobbet!!!!

Retro Elephant sa...

Grattis till jobbet, pocketfodralen är kanonfina!

//Lina

Krumitott sa...

Tack för alla grattis-hälsningar! Nu har jag jobbat ett par dagar o det funkar bra. Fast det blir inte mycket sytt - jag är för trött. :)

Sorkmor: ja, de är gjorda så att man stoppar in pärmarna i fickor.

Snokis: nä, precis.

Emmas dagar sa...

Tips till dig:
http://emmasdagar.blogspot.com/2010/11/jag-vill-vinna-tyger.html

Kiiromi sa...

Hej, du har en utmaning att hämta inne hos mig :)

/Mia

Re-dizain sa...

Spännande med nytt jobb...en av mina bästa kompisar kör skolbuss...tiderna är inte dom bästa men det är underbar kundgrupp:) Lycka till!

KATTCHING sa...

tjusiga byxor!