2010-12-29

Dockans vinterskrud

Det låg en stackars docka i bilen i bara kjol och t-shirt, så Gumman bad mig sy en overall och mössa till den, så den skulle slippa frysa.
Overallen sydde jag efter ett Burdamönster på en pyjamas och luvan improviserade jag fram och som tur var passade den perfekt. Mössan sydde jag på frihand och den fick en liten toffs uppepå.
Väldigt enkel sömnad, bara raksöm. En liten applikation i form av ett lila hjärta hittade sin plats på sidan, även det är fastsytt med raksöm. Lila dragkedja.
Från början var även ärmarna igensydda som det är på benen, men Gumman ställde till med värsta scenen ända tills jag klippte upp den så händerna kom fram igen. Istället bestämde hon snabbt att jag kan sy ett par vantar till dockan. Bestämd unge, det där! :)
Jag har även roat mig med att sy en korg till Gummans alla katter och hundar som dräller runt i hela huset och så har det blivit en tåg-pyjamas också, men inget av det har hamnat på bild än. Just nu håller jag på med ett par tajts och en tröja till Gumman, men när det är klart ska jag försöka hitta ett något mer avancerat projekt. Och så blir det väl lite virkat igen.

5 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Så sött! Vad pilligt det måste va att sy dockkläder.

Anonym sa...

Det blev ju svinbra det där! Jag har fastnat i stickträsket ett tag nu.... :) Dagarna är ju så korta så det är typ det enda jag kan göra utan att bli förbannad på att det är så dåligt ljus här hemma!!!!

Fangoria sa...

Snyggt! Tur att hon har en mamma som kan sy, när det är så bestämda åsikter på hur det ska vara, hehe!

Emilia sa...

Så fin dockan blev!

Gott Nytt Kreativt År!

Monica/M&N-Design sa...

Vad mycket fint du har hunnit med under 2010!