2010-12-25

Virkad sjal

Under hösten har jag gått en virkkurs på Medborgarskolan och nu kan jag stolt presentera mitt första virkade alster! Eller, egentligen har jag gjort massa farmorsrutor också, men de är i så varierande storlekar och kvalitè och det är först nu som jag hittat min virkstil, så dom ska ni slippa se :)!
Den här stora, orange sjalen (närmare 1.5 m på längsta stället) har jag faktiskt virkat till mig själv. Det är s.k. kärleksknutar som man virkar ihop, så det blir som lite större fyrkanter. Det är 26 rader nerifrån och upp. Mönstret kommer från Drops och jag har virkat den med virknål nr 5 och ett garn som heter Molly, från Panduro. För den vana är den nog ganska enkel att slänga ihop, för mig som är nybörjare tog det betydligt längre tid... Har blivit några timmars virkande i bussen, när det varit väntetid och ännu ett antal timmar hemma. Men nu är den klar!
Eller klar, jag funderar på att göra något avslut längst upp, så den håller ihop mer och sen ska jag väl kanske fästa trådarna med...!
Och virkning fastnade jag för måste jag säga (till skillnad från stickning), dessutom är det perfekt att ha med sig i bussen och göra lite när man ändå står och väntar. Har mönster på kakor, glass och bakelser, så det blir nog nästa grej att testa.
Idag firar vi lite jul igen, med min släkt och för första gången ska vi vara här hemma. Mycket mat, godis, paket och flera asgarv räknar jag med att det blir! Vi eldar som galningar för att inte gästerna ska hamna i köld-koma när de kommer hit :)

Ha en fortsatt trevlig helg alla!

4 kommentarer:

Emmas dagar sa...

God jul på er!
Det gläder mig att du funnit glädjen i garnkonsten ;-)
Kram!

Emilia sa...

Söt sjal - fint med kärleksknutar! God fortsättning!

Petra / Popetotrora sa...

Sjalen ser superhärlig ut!!

God fortsättning! :-)

Bettys jul sa...

Va kul med kurs och vilken fin sjal.
Du kanske redan har en massa tips men testa att virka amigurumi, jättekul!