2010-12-31

Krumitotts årskrönika 2010

Inspirerad av Popetotrora tänkte jag att jag också skulle göra en slags sammanfattning av det här året och, i urval, vad jag bloggat om.

JANUARI
Året började med att jag visade upp bilder på hur mitt syrum ser ut. Jag kan meddela att jag fortfarande inte fått upp någon tapet på väggen och inte heller är tak + lister målade...
I januari sydde jag också en velourdress på beställning, som var millimeter från att hamna i soporna.

FEBRUARI
Dockornas garderob fylldes på ordentligt med kläder. Min lillsyster tog examen efter 3.5 år på lärarprogrammet på högskolan och fick en rutig klänning i present.
Jag och (numera) två f.d. kollegor åkte till Syfestivalen och bokstavligen dog bland alla fina tyger, sybehör, garner osv. Ett underbart ställe för en tygtok!

MARS
Jag tyckte att våren hade kommit och sydde den här klänningen bara därför! I övrigt var det lite bloggtorka eftersom jag gick på Starta-Eget kurs och hade mer än fullt upp.

APRIL
I april blev det ett förkläde till mig, en träningsväska till min syrra och en molnklänning till Gumman. Jag provade att sy en omlottklänning för första gången.
Gumman kom hem från dagis med hälften av håret bortklippt. Ett resultat av två barn, ensamma under ett bord, med en sax. Det fick bli en hemma-klippt frisyr.

MAJ
Fick årets galnaste beställning, när ett gäng ville att jag skulle sy en vuxen-mysoverall till en tjej i 40-årspresent! Ett högriskprojekt som innebar en hel del chansningar, men som slutade bra. Fick en mycket uppskattad PIF från Snoddas. Extra uppskattad blev den då vi precis hade haft flera översvämningar i källaren och insett att vi måste dra om avloppsrören. I slutet på maj slöt jag min egen cirkel när jag plockade fram samma tyg jag använt i mitt allra första blogginlägg (ca 2.5 år tidigare) och sydde små haklappar till marknader.

JUNI
Flera alster till sommarens marknader syddes, bl.a. napphållare och tygkassar. Jag handlade tyger som en galning. Fick jättefina livebilder på två klänningar jag sytt tidigare

Vi fixade avloppet i källaren och med hjälp av schyssta vänner gick det relativt snabbt och till sommaren -11 får vi väl göra en liten trädgårdsrenovering...

JULI
I juli såg en hund-apa dagens ljus! En liten Kotte fick en landskapsklänning i 1-årspresent. Fortfarande efter så lång tid tycker jag att landskapstyget är bland det finaste av alla nyproducerade retrotyger.
Och i slutet på juli var jag med på två marknader. En här hemma som inte gick så värst bra; dåligt med folk, regn och inget tak över grejerna. Den andra marknaden däremot (i Söderköping), blev motsatsen; massor av folk, trevliga kommentarer om mina grejer, många som handlade och så träffade jag tjejerna bakom bloggarna Annabell och Yngla (fast Yngla hade jag träffat förut) och det är ju alltid kul att se bloggvänner live!

AUGUSTI
Världens gosigaste, sötaste och bästaste tjej fyller fem år!
Jag sydde gröna manchesterbrallor, glasögon- & kamerafodral och bitringshållare. Obloggade marknadsalster dök upp både HÄR och HÄR. En stor beställning som dragit ut lite på tiden färdigställdes och innehöll en tunika, en klänning, en skjorta och tre örngott. Särskilt tunikan blev en favorit hos nya ägarna!

SEPTEMBER
Månaden började storslaget med att Gumman lärde sig cykla. Jag sydde tossor och vantar för första gången. Tyvärr var de för små för den tilltänkta mottagaren, så de fick gå vidare till en annan, lite yngre, bebis. Jag fick en beställning från England på en flodisklänning till en tvååring.
Så drabbades jag av lapptäcksfrossa! Under en period åt, sov och levde jag lapptäcken och funderade på olika varianter och kombinationer. Rullkniv, skärmatta och linjal inhandlades och användes så gott som varje dag.

OKTOBER
Jag hade värsta turen och fyndade en stor hög tyger på loppis! Jag började flukta runt i scrapping-världen och ett nytt intresse föddes. Jag fick ÄNTLIGEN iväg min sista PIF! Till Gumman blev det inte mindre än tre nya mössor under en barnfri helg. Mot slutet av oktober ordnade jag en Rosa-bandet auktion på bloggen. Den som la högsta budet på dessa retrobrallor
fick brallorna av mig och pengarna skänktes till Rosa-bandets insamling i kampen mot bröstcancer. I oktober gjorde jag en fotobok/portfolio med bilder på sydda alster, under tidspress. För sent ute, som vanligt. :)

NOVEMBER
November började bra med att jag fick inte mindre än två awarder från mina duktiga medbloggare Mysigtdesign. Som om inte det var nog :) fick jag äntligen jobb! Så nu kan jag titulera mig skolbusschaufför. Min äldre syrra fick sin födelsedagspresent, ett par retrobrallor åkte hem till en ny ägare och jag provade att sy pocketfodral. 
Till en nyfödd liten tjej beställdes ett BB-kit. För att utmana mig själv så gick jag en virkkurs på Medborgarskolan. Och den gav också mersmak, nya virkprojekt väntar!

DECEMBER
Med nya jobbet kom också en stundtals förlamande trötthet, vilket gjort att det inte producerats, och inte heller bloggats, så mycket som jag skulle vilja. Dock fick Gumman två nya klänningar, bl.a. hjärtklänningen som hon gillar väldigt mycket.
Dockan i bilen kunde också glädja sig åt en ny overall och mössa och mitt första virkade alster visades upp.

Nu hoppas jag att 2011 blir ett bra sy-år! Många nya, fina tyger verkar vara på väg in och för min egen del hoppas jag att det blir mycket sytt, och bloggat, hela nästa år! Nu är det hög tid att säga

Gott Nytt År!!

för gästerna är på väg in! :)

3 kommentarer:

hönapöna sa...

vilket år du har haft...! Och tänk vad mcyket fint du har hunnit göra. Ska bli spännande att följa dej även detta år. Gott Nytt!

Kiiromi sa...

Så mycket fint du hunnit med. klänningen när hon sitter på filten i gräset är helt sagolik!

/Mia :)

Fangoria sa...

Åh vilket härligt syår, så mycket fint!!