2010-12-06

Långärmade klänningar

Gumman behövde uppdatera garderoben vad gäller långärmade klänningar, det var visst väldigt ont om just sådana. Hon fick välja tyger själv och så samrådde (?) vi om ärmslut och detaljer. Bruna velouren med vita hjärtan fick en kängruficka fram och halsen kantade jag med lila muddväv. Just halsen ser kanske lite konstig ut på bilden, men på blev den bra, om än möjligen lite stor i öppningen. Men det går ju att rätta till om det skulle behövas. Ärmsluten har resår, så de hålls in lite. Mönstret är en tunika från Burda, som jag har förlängt och ställt ut. Samma mönster som jag använde till förra årets luciaklänning. Ärmarna var väldigt åtstittande på ursprungsmodellen så dom har jag lagt ut lite och eftersom det är ett stretchigt tyg blir det ju inte så stramt som på luciaklänningen. Fickan klippte jag ut på frihand, två delar som är vändsydda, så det blir gosigt inuti också.
Den andra klänningen fick bli en singoalla-modell (grundmönstret är en raglantröja) och tanken var att ärmarna skulle bli väldigt pösiga, men Gumman har visst mycket längre armar än vad jag trodde, för den blev istället lagom. Bara lite, lite pös, men det får väl räcka! :)
Eftersom den vart väldigt enkel, så valde jag att sätta en applikation längst ner på framsidan. Och vad passade inte bättre än en blomma från favoritpåslakanet?? Blomman strök jag fast med vliesofix på klänningen och sen sydde jag med tät sicksack runt om. Enkelt och snyggt! (Och en aning ostruken på bilden...)

Livebilder kommer!
Sista plagget ut för idag är en mössa till mig i det bruna tågtyget. En "när jag kör buss - mössa" att ha på jobbet, för nu är det verkligen vinter på riktigt!

11 kommentarer:

JuMel sa...

Söta klänningar! Härlig färg på den gröna och fint med blomman nedtill.

Emilia sa...

Åh! Båda klänningarna var fina men hjärtklänningen alldeles underbar!

Jes sa...

Vilka härliga klänningar!!!! superfina

Fangoria sa...

Underbart fina kläningar, båda två men jag är verkligen svag för hjärttyget...!
Snygg "köra buss-mössa" också!

BamBuu sa...

Men vilka fina klänningar, ser supersköna ut!

Lowella sa...

Vilka härligt fina klänningar, ser riktigt mysiga ut båda två. Den gröna gav en liten vårfeeling som man kan behöva så här mitt i vintern =)

Klaudia - www.miniskunk.se sa...

Hej! Alltid lika kul att se vad som blir av mitt tyg, din dotter har bra smak. :-) Ha det gott!
Hälsningar Klaudia

mynta sa...

Superfina klänningar och kul med den fodrade fickan som är gosig även på insidan!

sorkmor sa...

underbara klänningar, en julig och en vårig :)

Snokis sa...

Väldigt snyggt tyd det med hjärtan!

Petra / Popetotrora sa...

Fina!

Jag gillar verkligen den bruna hjärtvelouren! Har varit sugen på den länge men inte slgit till än. :-)