2009-02-07

Lime-elefanten

För att visa vad man kan kan skapa av lite tyg och ev. inspirera någon annan till att sy en elefant, så sydde jag upp en `fant som står på jobbet (Tygvaruhuset, Norrköping). Den valde jag att göra i lime alltyg, känns lite vårigt och är min absoluta favoritfärg just nu. Som ögon sydde jag fast gula knappar med lila tråd och bak på ena sidan broderade jag en blomma på fri hand i lila DMC-garn. Den här elefanten är sydd mer efter beskrivningen och den gick snabbare att göra än den första, men även på denna hoppade jag över lite saker jag inte ville ha, som t.ex. betar. Tyget i bakgrunden är ett helt fantastiskt snyggt gardintyg som vi precis fått in, funderar på om det ska bli gardiner i vårt sovrum?! Ännu snyggare är det i verkligheten, det är en aning mörkare än på bilden.
Om någon vill beskåda tyget och elefanten i verkligheten, så finns dom på Tygvaruhuset i Norrköping.

7 kommentarer:

kilje sa...

men jösses vilken snygging. Jag r kär! Var har du hittat mönstret till denna fantastiska skapelse? Måste bara få sy en egen fant!

Krumitott sa...

Haha! Jag är nog också lite kär i elefanterna, det lär bli fler av den sorten... Mönstret är från Burda Creative, nr 7904. På mönstret finns också en apa och 2 nallar i olika storlekar.

Snokis sa...

Haru?

Snokis sa...

Fan vad jag är rolig och innovativ. För att inte tala om nyskapande och spontan.

Emmas dagar sa...

Hoppas allt är bra med er alla i lilla familjen!

Jag har en utmaning till dig i min blogg!

Anonym sa...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat seo software[/URL], Don’t feel silly if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood ways to build an income online.

Anonym sa...

Have you ever thought about including a little bit more than just
your articles? I mean, what you say is valuable and all.
However just imagine if you added some great images or video clips to give
your posts more, "pop"! Your content is excellent but
with pics and video clips, this site could certainly be one of the best in its field.
Very good blog!

my site; misfire.theenemy.dk