2010-02-07

Beställning till bäbis!

Fick en beställning på ett set, body + byxa, för ett tag sedan och igår visades resultatet upp för granskning! :) Beställningen kom från min äldre syster som ville ha några fina plagg att ge bort till en liten som fötts i grannhuset. Valda färger var lila/rosa/rött med någon kontrasterande färg på mudden och storleken skulle vara ca 62. Diskussioner fördes på telefon och vi kom överens om lila elefanter och lila velourbyxor med orange eller röd mudd till. Jag tycker att det blev mycket roligare och hände mycket mer i plaggen med den orange mudden, så då fick det bli den. Tyvärr räckte inte elefanttyget till hela bodyn och då valde jag att göra framsida och ärmar med elefanter och baksidan i ett enfärgat lila joggingtyg.

Jag hade ingen tunnare trikå i lila hemma och joggingtyget var väl på gränsen till för tjockt, men jag tycker det funkade bra ändå. Dessutom kanske det bara är bra för bäbisen om det värmer lite extra på ryggen, grannarna hade det visst ganska kallt hemma (som så många andra!). Tryckknaparna åt sig igenom alla tyglager och fäste bra, det var det jag var mest rädd för - att de inte skulle gå och trycka ihop. Men det gick! Bodyn fick bli i "kuvertöppningsmodell" och bandkantades med orange mudd. I ärmen fick det bli en lite längre mudd, istället för kantning, för att kompensera för att tyget inte riktigt räckte till en "hel" ärm. Byxorna är vanliga muddbyxor och det kan hända att mudden i benen är lite för vid, men det gör ju inte så mycket om byxorna halkar ner när man ändå inte kan gå! :) Jag hoppas att de sitter bra i midjan i alla fall.
Alla tre tygerna var i helt rätt nyans också som tur var! Det brukar ju annars kunna bli lite trixigt när man har massa tyg, men alla är i olika nyanser och inte riktigt passar ihop. Så här hade jag tyggudarna på min sida och det är jag väldigt glad för!
Beställaren verkade helt nöjd och jag är faktiskt också nöjd. Det var första gången jag sydde med annat tyg till baksidan på ett plagg, vilket jag haft lite svårt för förut. Men det här blev ju inte så tokigt, så jaa, det kanske blir mer sånt... Det är ju i alla fall ett smart sätt att få en mindre tygbit till att bli ett färdigt plagg, eller att dryga ut ett favorittyg så det räcker till flera grejer.
Och så måste jag bara tillägga att färgerna är finare i verkligheten. Det är så himla svårt att fota lila och få bra bilder! Elefanter, joggingtyg och velour från Jofotex. Orange mudd från f.d. Tygvaruhuset.
TIPS! Om du funderar på att köpa en tång till tryckknappar - gör det! Den kostar en peng, men gud vad mycket fortare det går! Det är absolut värt det och man slipper balta med hammare! (Min tång är från Prym).

8 kommentarer:

JuMel sa...

Härligt set! Kan bara hålla med ang tången även fast jag inte anvät min så mycket än men enkelt är det:)

Linda sa...

japp, det är finare färg i verkligheten :) snyggt ned enfärgad baksida

yngla sa...

Snyggt set! Jag trodde att baksidan var del i designen och inte pga tygbrist... Snyggt var det iaf.
Håller med till 100% ang tången. Det satt långt inne, men nu är jag också ägare till en, och det går ju inte att jämföra med att banka i dem!

Jonglören sa...

Ja enfärgad baksida blev ju skittufft! Perfekt när man inser att tyget inte räcker till också ju :-)

Ahlard sa...

Otroligt snygg kombo. Jättefint!!!/Johanna

Rozanna sa...

Jag är grannen som fick kläderna:) Mycket fina, tyvärr har våran lilla prinsessa inte vuxit i dem ännu men kanske om några veckor:) För nu växer hon och då går det undan:D Jätte fint!!!

Rozanna sa...

MIn blogg, kan jag lägga upp en bild på min bebis när hon har dem på sedan:D

Krumitott sa...

Rozanna: Kul att kläderna uppskattades och jag hoppas att hon kan ha dem snart! Visst kan du lägga upp en bild på henne på din blogg, jag kanske kan "låna" den bilden och lägga ut på min blogg sen??