2010-02-05

Välklädda dockor

Samtidigt som jag sydde på velourdressen nedan fick jag ett ryck och började ösa på med dockkläder. Jag hade inhandlat en del nya fina tyger som skulle användas just till detta ändamål och det blev en välfylld garderob. Slutnotan stannade på två kjolar, två par tights, två skjortor, ett nattlinne, en klänning och en jeansjacka. Här modellar de själva, i sina nya kläder Röd skjorta med vita prickar, tights, jeanskjol och jeansjacka med fickor och prickigt dekorband. Skjortan stängs bak med kardborreband.

Ugglenattlinne (som från början skulle ha blivit en bebisklänning men vart alldeles för liten.) Jag drog i en resår i halsmudden för att den skulle hålla ihop lite, men ändå vara lätt att trä på. Ärmlös klänning med spets. "Fejkad" knapp, den är fastsydd och under finns kardborreband. Sprundet är så pass långt för att det ska vara lätt att klä på och av.
Rosa skjorta med vita prickar och en liten ficka, tights av rosa mudd och en prickig kjol. Även denna skjorta stängs bak med kardborre.
Min egna favorit - och det plagg jag blev mest nöjd med - jeansjackan. Fint med alla röda detaljer och dragkedjan är ju skitsnygg!

6 kommentarer:

Katarina sa...

Ååå vad fina!!! Synd att sonen är måttligt intresserad av att leka med sin docka men får den lite mera kläder kanske det blir skojigare. Inspirerande!!

Anonym sa...

Oh, nej! Vad dåligt samvete jag får av ditt inlägg...det var ju flera månader (eller år...??) sedan jag lovade min stora tjej att sy lite kläder till favvodockan! Har jag gjort det? Svar: NEJ! Har jag någon bra ursäkt? Svar: NEJ! Tror jag det hjälper om hon får se dina fina alster? Svar: DEFINITIVT INTE!
Jättefina kläder - snyft!

Emmas dagar sa...

Du syr så mycket fint!!!
Kram!

Myssel sa...

Åh vilken snygg jeansjacka!

Hello sa...

Åh, så fint!! Och jeansjackan var riktigt snygg!

Anonym sa...

Ååå, en docka från Hålan.